![]() |
Najlepsza Nagrywara do Overburningu
Witam
Nie widze na tym forum opcji szukaj.... wiec zakladam ten topic. Pytanie jest proste : jaka nagrywarka jest najlepsza do Overburningu (chodzi mi o te starsze - gdzie max predkosc wynosi 12x) ??? Jezeli juz byly takie topiki to prosze o link do nich... |
Mialem LG 8x i druga 12x, obie juz padly, sluza u znajomego jako CDR.
Nagrywaly 800 i 870, ale 870 nie odczytywaly. Nie warto kupowac, starej nagrywarki majacej wiecej niz rok! No chyba, ze gratis! Kupisz za 50 zl, a klopotow bedziesz mial za 150! Nagrywarki sa tanie (widzialem LG48x za 205 zl!) wiec po co? |
dopra... stara nagrywarka mnie nie zraza... chodzi o to ze wypalam 1 moze 2 cd na tydzien i poprostu chcialbym miec cos wlasnie za male pieniadze....
P.s. Odnosnie tego pytania -> to powinna jeszcze obslugiwac DMA 33... i jakas metode ochrony zapisu - to ostatnie nie realne :> |
24x mialy juz chyba systemy ochrony zapisu. Jezeli sie myle prosze mnie poprawic. Ja mialem Hp9150i i nie mial ochrony zapisu
|
LG24x - ma.
|
Lite-on 12x tez ma :)
|
Re: Najlepsza Nagrywara do Overburningu
Cytat:
|
tdk 12x tez mial - choc tego nie dostaniesz - ktos kto ma to cudo predzej zajedzie ja na smierc niz sprzeda
|
do overburningu uzywam plextora zapis x12 stary model na scsi... ostatnio pojawil sie bios poprawiajacy mozliwosci pracy nagrywarki i obslugujacy plyty 99 minut
nagrywara nie do zajechania |
dopra teraz pytanie z innej beczki - mianowicie mam XP i Teac'a 540E (40x) - i nie moge przestawic w Windzie zeby dzialal jako DMA 2... dlaczego .... jest sam na szelce (Master)... i za zadne skarby nie moge go przestawic.....
p.s. po instalacji XP byl przez chwile na DMA 2 potem sam sie przestawil na Pio..... dlaczego ?? jak to zmienic...?? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:19. |