![]() |
Nagrywanie Audio - nie za szybko ?
Ostatnio zmieniłem nagrywarkę. Do tej pory miałem LG z prędkością 4. I z taką właśnie prędkością nagrywałem płyty Audio. Wszystko było OK. Teraz zakupiłem LiteOn 52... i gdy nagrywam Audio z dużymi prędkościami to później przy odtwarzaniu w niektórych miejscach płyty słychać jakieś trzaski, zdarza się że jakiś track nie chce zaskoczyć.
Czy to normalne ? Wynikało by z tego że audio nagrywać najwyżej na 8x prędkości. Piotr |
Audio nigdy nie mozna nagrywac powyzej 16 no czasami sie uda 24x, inaczej napedy sie gubia lub nagrywa sie plytka z trzaskami. Kazdy poleci ci nagrywac 16x max. Nie ma rady zeby plytke palic 52x sam mam taka nagrywaren jak ty!
|
Ja jestem konserwatywny nagrywałem i nagrywam AUDIO 4x (no czasami 8x)-po prostu wiara ma gówniany sprzet do słuchania i pózniej skomlą...
|
jak masz czas wal x4 jak potrzebujesz płyte "na szybko" to x8 [lub x12]...
|
ja nagrywam 16x i wszedziej wszystkie plytki z audio dzialaja.....
|
8X, 12X standard :spoko:
I ważne jest to, że różne płytki reagują różnie na prędkości. |
Cytat:
ale się przyjeło ze audio to x4 lub x8........ |
A moze warto zajrzec do artykulu na ten temat? Gregg opisal w nim jak wolno nagrywac audio i dlaczego.... chm i nie tylko audio
http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/w...owypalanie.php |
12x
Ja zawsze i wszędzie płyty audio nagrywam 12xx i mam pewność że nic się nie skopie
|
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi
Piotr |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzięki
|
A może ktoś wie jak zrobić aby nagrywarka (LiteOn) nagrywała płyty Audio z prędkością 1 lub 2. Jak próbuję wybrać to co najmniej 4. Da się to obniżyć choćby do x2 ?
|
Nie da się. ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:20. |