![]() |
LITE-ON 48x a nagrywa 32x
Mam LITE-ONa LTR-48246S i w NERO 5.5.10.42 pojawił się problem nie mogę nagrać szybciej niż 32x przedtem, nie maiłem takich problemów i nagle wystąpiły.
Co to może być i jak to naprawić? :help: :help: :help: |
mam podobny "problem" -nagrywarka 52246S, esperanzy silver-silver nagrywala x40, po zmianie biosu na 6SOF max x32... zmieniales bios?
|
zmien PŁYTY
|
To pewnie wina płyt. Nie ma jeszcze płyt które dadzą się nagrać z prędkością dochodzącą do 48 a tym bardziej 52. Ja na mojej palarce a mam LG GCE8400B moge nagrywać tylko na niektórych płytach np. Fuji i Emtec(na tych z kolorowymi pudełkami) z prędkosicią 40x. Więc nie martw sie niczym.
|
Cytat:
|
Cytat:
o jakości programu nero scandisck powszechnie już wiadomo. Przykład wypaliłem dysan harlequin liteonem ltr 52246s żółtych pól było z 5%. wyjąłem cdka 3 dni później sprawdzam cały zielony |
Cytat:
|
Myślę, że jeśli układ SmartBurn w nagrywarce uznaje, że płytę można nagrywać z maksymalną prędkością 32x, to coś w tym jest i raczej nie ryzykowałbym wyłączenia SmartBurn'a. Choć oczywiście możesz to zrobić, nagrać płytę z prędkością maksymalną, i potem ją przetestować pod kątem poprawności nagrania - jeśli będą jakieś błędy, kłopoty z odczytem, itd., to znaczy że jednak SmartBurn miał rację.
|
Ale po wyłączeniu Smarta będzie mógł sprawdzić, czy prędkości blokuje S-B czy coś innego. ;)
|
Nie nagrywa max
witam wylaczenie smartburn pomoglo mozna nagrac wiecej niz x32. mialem tez ten problem.
|
plyty ktore mozna SPOKOJNIE i bez obaw nagrac 52x to Fuij 48x... producent TY - klasa A+ - koszt 2E/szt...
sa niesamowite - dostalem paczke takich - kupionych we francji - nie widzialem jeszcze tak dobrych plyt |
Cytat:
|
Zmień płyty na np. verbatimy 48x
|
sa tylko jedne fuij 48x... - i jest ich malo na swiecie
jak bede mial czas to zeskanuje atip |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:29. |