Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Durne bledy (https://forum.cdrinfo.pl/f2/durne-bledy-24023/)

puch 01.08.2003 14:00

Na Akossach bardzo się zawiodłem - jakieś półtora roku temu kupiłem ich kilka, nagrywałem je w trzech różnych nagrywarkach (4x, 12x, 16x - a więc nie były to prędkości oszałamiające) - i kilka razy płyta nie dawała się odczytać zaraz po zapisie, kilka razy - nie chciała się czytać w innych napędach. W tej chwili została mi z nich wszystkich tylko jedna dobrze nagrana, ale pojawiły się na niej brązowe plamy - jakby coś się utleniało.

Od Akossów trzymam się więc z daleka - może niesłusznie, bo przez ten czas wyroby jako takie bardzo się zmieniły - ale czy zmieniła się ich jakość?

memorando 01.08.2003 13:48

Cytat:

DemonPi napisał(a):
:cisza: Dalem znajomemu plyte, no on ma naped 2 tygodnie, no i plyta nie chodzi :((( sprawdzalem u niego tym bledy bylo 40 tys, i tez zolte sektory, wziolem plyte do domu i dziala na nagrywarce o bledow, zielone cale, dalem do starego cd-romu troche dlugo mieli przy uruchamianiu, ale uruchamia a czasami staje :( sprawdzilem plyte coz znajduje troche bledow gora cos sredio 100, cala zielona. No skopiowalem to na dysk raz wyszlo ze plik uszkodzony z dyku twardego nie chcialo czytac, a drugim chodzilo, a bylo to na tym 6 letnim cd-romie, a na nagrywarce totalnie dobrze, no wiec nie wiem czy akurat to moja nagrywarka psyje plyty czy wogole znajomego nowa 2 tygodniowe combo jest walniete :buu: bo uszkodzonych plyt nie mam zamiaru nagrywac jak mi nawala za pol roku :P :buu:

tdk verbaitm dysan ewentualnie imation to polecam głownie palę na tych 3 pierwszych czyli verbatimy tdk i dysan:)

memorando 01.08.2003 13:46

Cytat:

grzeniu napisa***322;(a)
Pewnie nagrales to na max predkosci i na jakims szajskim nosniku no i teraz ten zapis wyglada tak, jak ten twoj post tutaj - wszystko zalezy kto go i czyta i ile z niego zrozumie. Choc troche interpunkcji by sie przydalo, ona nie jest po to zeby tekst ladnie wygladal ale zeby byl zrozumialy jak sie go czyta.

wreszcie ktoś złamał stereotyp że tylko memorando pisze bez przecinków:)dlaczego ggrzeniu mnie jeszcze tak niezjechałeś hihihihi:)

DemonPi 01.08.2003 13:05

Aha, no coz Akossy troche na tym nagralem :( a nagrywarke mam 24x, to wogole nagrywalem tez na innych plytach tdk,emtc to zadnego problemu nie bylo, jednynie cos na mediastore, i jakis tam badziewnych.

grzeniu 01.08.2003 12:45

Cytat:

DemonPi napisał(a):
to byl Akkos, plyta nagrane z szybkoscia 12x <płaczę>
Ja juz dawno pozegnalem sie z akossami z tych wlasnie powodow, choc przyznam ze jak je wypalalem 12x to jeszcze chodzily dopiero od 16x w gore byla kaszana. Czesto jest tak ze najlepiej plyte czyta ten naped ktory sam ja wypalil, no ale wypada zeby inne tez czytaly bez problemow. Z moich doswiadczen akossy sa bardzo nietrwalymi nosnikami, najlepiej to widac na muzyce - np po 2-3 tygodniach ona juz nie brzmi tak jak swiezo po nagraniu, pojawiaja sie trzaski itp, mimo ze stan plyty jest idealny. Sprobuj na innych plytkach, przypuszczam ze bedzie lepiej. Nie piszesz tez jaka masz nagrywarke, mam nadzieje ze te 12x to nie byla jej maksymalna predkosc nagrywania?

DemonPi 01.08.2003 12:32

to byl Akkos, plyta nagrane z szybkoscia 12x <płaczę>

grzeniu 01.08.2003 08:33

Pewnie nagrales to na max predkosci i na jakims szajskim nosniku no i teraz ten zapis wyglada tak, jak ten twoj post tutaj - wszystko zalezy kto go i czyta i ile z niego zrozumie. Choc troche interpunkcji by sie przydalo, ona nie jest po to zeby tekst ladnie wygladal ale zeby byl zrozumialy jak sie go czyta.

paput2000 01.08.2003 08:15

Re: Durne bledy

Cytat:

DemonPi napisa***322;(a)
:cisza: Dalem znajomemu plyte, no on ma naped 2 tygodnie, no i plyta nie chodzi :((( sprawdzalem u niego tym bledy bylo 40 tys, i tez zolte sektory, wziolem plyte do domu i dziala na nagrywarce o bledow, zielone cale, dalem do starego cd-romu troche dlugo mieli przy uruchamianiu, ale uruchamia a czasami staje :( sprawdzilem plyte coz znajduje troche bledow gora cos sredio 100, cala zielona. No skopiowalem to na dysk raz wyszlo ze plik uszkodzony z dyku twardego nie chcialo czytac, a drugim chodzilo, a bylo to na tym 6 letnim cd-romie, a na nagrywarce totalnie dobrze, no wiec nie wiem czy akurat to moja nagrywarka psyje plyty czy wogole znajomego nowa 2 tygodniowe combo jest walniete :buu: bo uszkodzonych plyt nie mam zamiaru nagrywac jak mi nawala za pol roku :P :buu:
Raczej nagrywarka nie psuje płyt, raczej wina leży po stronie nośnika którego używasz, a fakt iż na jędnym napędzie czyta lepiej,a na drugim gorzej wynika ze sprawności systemu korekcji błędów w każdym z poszczególnych użytych napedów.

PS. Czy możesz nauczyć się pisać po polsku ?

DemonPi 31.07.2003 23:17

Durne bledy

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:23.