Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   co polecacie?? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/co-polecacie-24066/)

memorando 02.08.2003 01:56

co polecacie??

jakie napędy DVD bądź combo najbardziej polecacie??? oraz jaka nagrywarkę dvd wieloformatową polecacie. Który format stanie sie standared + czy -???
dziękuje za odpowiedzi:)

zorg 02.08.2003 04:32

tych pytan juz troche bylo,i jak to zwykle bywa kazdy zyd chwali swoie, wiec wybor nalezy dla ciebie !!

memorando 02.08.2003 09:28

Cytat:

zorg napisa***322;(a)
tych pytan juz troche bylo,i jak to zwykle bywa kazdy zyd chwali swoie, wiec wybor nalezy dla ciebie !!
Proszę o konkretne odpowiedzi dlaczego dany model itd. Nieproszę chyba o swtwierdzenia mało konstryktywne jak twoje zorg.

CobraVerde 02.08.2003 11:14

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
Proszę o konkretne odpowiedzi dlaczego dany model itd. Nieproszę chyba o swtwierdzenia mało konstryktywne jak twoje zorg.
na początek konstruktywnie przejrzyj forum :czytaj: :czytaj: :czytaj: a bo już powiedziane na ten temat zostało bardzo wiele...

memorando 02.08.2003 12:27

Cytat:

CobraVerde napisa***322;(a)
na początek konstruktywnie przejrzyj forum :czytaj: :czytaj: :czytaj: a bo już powiedziane na ten temat zostało bardzo wiele...
dlaczego mi nikt niechce pomóc tylko każe szukać opcji szukaj:(

bratpit 02.08.2003 12:46

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
dlaczego mi nikt niechce pomóc tylko każe szukać opcji szukaj:(
A dlaczego my mamy pisac jeszcze raz to samo, a Tobie nie chce sie przejrzec postow z ostatniego miesiaca? :P

Ale niech ci bedzie, napisze cos krotko...

Mozesz wybrac nagrywarke x2, ktorych to juz jest coraz mniej, a z nowych to mozna bodajze kupic LG. Zaleta LG jest niska cena oraz to, ze wiekszosc nosnikow (takze te x1) wypala z predkoscia x2.

Mozesz kupic nagrywarke x4 jednoformatowa - do wyboru format plus lub minus. Minusowe plyty sa tansze. Zaleta tego wyboru bedzie to, iz do niektorych z tych nagrywarek sa "poprawione" biosy, wiec na tanich nosnikach bedziesz mogl nagrywac z predkoscia x2 lub x4. Na oryginalnym biosie przewaznie predkosc nagrywania to x1 -- chyba, ze bedziesz uzywal drozszych i lepszych nosnikok (Verbatim, TDK, itd.) wtedy bedzie x2, x4 - w zaleznosci od nosnika.

Ostatni mozliwosc, to zakup nagrywarki dwuformatowej. Zaleta -- dwa formaty nagrywania, wiec mozesz kupowac plyty "plus" jak i "minus". Wada -- nagrywarki te sa od niedawna na rynku, wiec nie ma do nich jeszcze "ulepszonych" biosow, a co za tym idzie na tanich nosnikow nagrywanie z predkoscia x1 lub x2.

Co jeszcze chcialbys wiedziec? :)

fido2001 02.08.2003 12:48

Memorando, jezeli jestes bliski zakupu nagrywarki, radzil bym Ci sie wstrzymac miesiac lub nawet dwa. Ja jestem zwolennikiem wydania wiekszej ilosci pieniazkow RAZ a DOBRZE, wiec radzil bym Ci poczekac kupic nowego Plextora ktory wlasnie wchodzi do sprzedazy - jest to model PX-708A. Obecnie jesli chodzi o DVD-R uzywam LG GMA-4020 i jestem zadowolony, ale nie przecze ze byl to zakup chwilowy z braku gotowki. Plextor to marka znana prze ze mnie od jak najlepszej strony dlatego na pewno jak sie pojawi ten Plextor od razu go kupuje... Tym bardziej ze na LG mam kupca... Jak na razie mnogosc funkcji i mozliwosci tech. Plextorka mnie oczarowaly ( brakuje tylko obslugi DVD-RAM )ale z tym da sie zyc....

Reasumujac - POLECAM PLEXTORa PX-708A

fido2001 02.08.2003 12:50

a moze skoro jest tyle takich pytan, to przykleic na gorze watek np. " NAGRYWARKI KTORE POLECACIE......"

bratpit 02.08.2003 13:08

Cytat:

fido2001 napisa***322;(a)
a moze skoro jest tyle takich pytan, to przykleic na gorze watek np. " NAGRYWARKI KTORE POLECACIE......"
Wiekszosc bedzie polecala swoja nagrywarke. :D

fido2001 02.08.2003 13:19

To fakt, ale przynajmniej nie beda sie pojawiac zbedne posty z pytaniami, a jezeli juz sie pojawia, to az strach pomyslec jakie beda wtedy odpowiedzi....I bedzie to kolejne potwierdzenie iz pan Einstein mial racje mowiac ze dwie zeczy sa nieskonczone....

Jabba the Hutt 02.08.2003 17:35

No więc ja polecam :
- Martini wstrząśnięte, nie mieszane
- nektar wiśniowo-jabłkowy (bez alkoholu)
- piwo Karmi
- Star Wars oraz Lord of the Rings (movies)
- Babylon V,Star Trek (TV series)
- nagrywarki DVD Pioneer, szczególnie Pioneer DVR-106.

Teac czy Asus to Pioneer, więc nie ma co na nie zwracać uwagi, jak można mieć orginał.

Jabba

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:06.