![]() |
Plyty do Authoringu
poszukuje plyt typowo do authoringu DVD, bo narazie te co testowalem niesprawuja sie dobrze na kazdym stacjonarnym czytniku DVD, jesli ktos ma cos dobrze stestowanego z checia bym skorzystal z porady
Wszytkie sugestie i porady mile bym widzial na mailu mazur@mazur-serwis.pl z Gory Dzieki |
Bedziesz mial problemu bo format DVD-R nie jest do konca zgodny ze starymi napedami. Jest cos takiego jak DVD-R(A) - nie pamietam oznaczenai, ale to zdaje sie wymaga rowniez nagrywarki zgodnej z tym.
Duzo bardziej zgodne z odtarzaczami - zwlaszcza starymi, jest DVD+R |
DVD-R (A) jest do zastosowan profesjonalnych na ogol w sprzedazy sa plyty DVD-R (G), co do formatu DVD-R brakuje mi wiedzy, zapewne masz racje, dlatego mysle o zakupie nastepnej nagrywarki ktora bedzie obslugiwac dwa formaty DVD-R i DVD+R tylko niemam jak sprawdzic czy moj stacjonarny DVD bedzie sobie z nimi dobrze radzil, poprostu szukam kogos kto podzieli sie choc w czesci z swoja wiedza
Ale dzieki za odpowiedz |
sprawdz na forum ktos kiedys podal strone na ktorej byl spis sporej ilosci stacjonarnych napedow DVD i zgodnosci z plytami DVD-R i DVR+R
|
http://www.dvdrhelp.com/author moze o ta chodzi ?
|
Płyty DVD-R for Aurhoring sa bardzo trudno dostępne dużo droższe od DVD-R for General no i w końcu wymagają dużo droższej trudno dostępnej nagrywarki np Pioneer S201
Pozdrowienia |
ja poprobowalem z najtansza plytka -R u qumpla.. na PANASONICU... sprzet zglupial... poszedlem do salonu, najnowsze SONY, PANASONIC PHILIPSy itp bez zajkniecia radzily sobie z plytami DVD-R i DVD+RW...
traz jak cos nagram najpierw pobiegne do salonu.. a na PSX2 tez nie chcialy dzialac... |
Dzieki wszystkim za wypowiedzi.
Dzisiaj potestuje plyty MEMOREX DVD-R i podziewle sie swoimi doswiadczeniami, do tej pory testowalem plyty DATEX i ESPERANZA i jeszcze dwoch firm z ktorych nie bylem zadowolony. Rozumiem ze nie sa to plyty typowe do autoringu ale staram sie znalesc najlepsza plyte ktora by niestwarzala problemow. Opinie innych mile widziane |
Cytat:
Jabba |
Cytat:
Jabba |
A jaki stosujesz program do authoringu DVD ?
|
Cytat:
|
ja kupilem TDK, DVD+R, zobaczymy jak te plytki sie sprawia
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:34. |