Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   problem z dzwiekiem w windowsie (filmy) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-dzwiekiem-windowsie-filmy-24180/)

-Sid-The-Rat=> 05.08.2003 18:13

problem z dzwiekiem w windowsie (filmy)

moze to nie ten dzial - ale problem ejst bardziej systemowy niz divix'owy

moj kumpel ma problem - nie dziala dzwiek w ogladanych filmach - trailery, filmy, teledyski - nic... jest obraz, dzwieku niet - gorzej - filmy mozna ogladac tylko przez bsplayer - bo odpalane na wind media player wywalaja napis ze 'nie znaleziono blabla.. ..strumienia'

problem pojawil sie nagle i prawdopodobnie ma jakis zwiazek z kilkoma dialerami ktore mu wpadly jak na chwile wylaczyl firewala (to drugi temat - ale z tym potrafie sie uporac sam) - to ze nie odpala ich media plaer konczy sie tym ze filmy w grach tez sie wala...

wiec pytanie - co z tym fantem zrobic?

sys to ME, odinstalowalem i przeinstalowalm nimo i dvxa 505 - zaznaczylem te same skladniki nimo co mam u siebie
karta dzw dziala poprawnie - obsluguje i muze i gry - nie idzie tylko dzwiek z filmow - i to tez z tych starych - wiec to nie problem z dvx 505 czy jakims innym szajsem ktorego moglbym nie miec

jest ktos kto sie na tym zna? (wolalbym uniknac przeinstalowywania windy...)

misz_masz 05.08.2003 18:22

Mnie po podobnym "zdarzeniu" dzwięk w filmach zawsze się spaźnia i nie ma na to lekarstwa. A co ja juz robiłem, nawet postawienie systemu na nowo niewiele daje. Tak sobie analizujac swój przypadek i to co napisałeś jak się zachowuje teraz komputer wnioskuję ,że w dialerach siedział jakiś makrowirusik, który coś nakopał w chipie karty muzycznej.A może ja głupi jestem............

Y@nkee_PL 05.08.2003 18:35

a co to za dzwiekowka?
a moze tak odinstalowac ja i pozwolic systemowi na nowo ja wykryc?
moze nowe stery przy okazji ;)

camfo 05.08.2003 19:25

A odinstalowałeś kodeki dźwiękowe??Bo może te dialery im też zrobiły konflikt...w nowszych filmach potrzeba kodeka ac3...

mqy 05.08.2003 20:21

!!!witam!!!

Sid'dze jeno sprawdzcie skrzynke.... wyslalem listela

-Sid-The-Rat=> 06.08.2003 02:28

nie chce nikogo obrazac - ale chyba nie przczytaliscie tego co napisalem

problem wystepuje tylko w filmach, ma jakis zwiazek z winmediaplayer, odinstalowalem WSZSYTKIE kodeki jakie tylko moglem znalesc, karta to creative sb live 1024 i dziala dobrze we WSZSYTKICH pozostalych zastosowaniach - gry, muza, efekty windowsa - dziala i direct sound i classic wave-out...

chyba sprobuje ja odinstalowac - tonacy chwyta sie czego tylko moze...

wolfdog 06.08.2003 09:23

a probowałeś directx przeinstalować ?

i jeszcze jedno sproboj zainstalowac wmp 9.0 moze to cos da :)

bgn 06.08.2003 09:23

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
nie chce nikogo obrazac - ale chyba nie przczytaliscie tego co napisalem
no przeczytalem, myssle, ze po odinstalowaniu kodekow trzeba przeleciec rejestr np. jv16PT, wyrzucic bledne powiazania, a nastepnie zainstalowac je powtornie ( jesli wczesniej chodzilo poprawnie)

problem wystepuje tylko w filmach, i classic wave-out...
chyba sprobuje ja odinstalowac - tonacy chwyta sie czego tylko moze...

przeciez karta funcjonuje- to jaki sens robic reinstall - tym bardziej,ze komunikat ( tem o strumieniu plynacym "wolno") wskazuje wyraznie na brak kodeka do Mediaplayera.
PS zeby tak mojej corce sie zrobilo - mialbym wiecej czesciej wolniejszy komputer w domu - a tak standardowo instaluje 5 kodekow i gra =zarowno na MPlayerze, jak VPlayerze zarowno pod 98 jak i XP

ps1 AC3filter o ktorym camfo wspomial faktycznie udzwiekowial Mplayera

-Sid-The-Rat=> 06.08.2003 09:35

uzylem nortonowskiego skanera - takiego mial i usunalem czesc powiazan (zdaje sobie sprawe ze nie wszystkie - ale jv16 tez wszsytkiego by nie zjadl)

wiem ze karta dziala i reinstal jest ostatecznoscia ktora jest zbedna

nie wiedzialem ze sa osobne kodeki do mplayera i do reszty... dlatego chyba zrobie manewr z instalacja wmp9.0 (albo choc 8.0 na sile naloze)

ja nawet pieciu nie instaluje - nimo i niestatndardowy build xvida i jest ok... ale u niego jest zonk

o przezyciach z dialerami i spywarem napisze eidy indziej - dodam tylko ze mial 15 roznych szpiegow (componentow ponad tysiac...) nie pytalem skad :D

walka trwa

piothrix 06.08.2003 11:30

///Co do kodekow to ja nie polecam instalacji Nimo. Wedlug mnie najlepszy jest ACE Mega Codecs Pack. Nigdy z nimi nie mialem problemow w przeciwnienstwie do Nimo. Nawet wtedy gdy trzeba je bylo wrzucic jeszcze raz na ta sama instalacje windy///

-Sid-The-Rat=> 06.08.2003 11:41

ja z kolei nigdy nie miaelm problemow z nimo - trzeba tylko wiedziec co sie instaluje i po co

czy moglbym prosic o link do instalki tego ACE packa?

Patrix 06.08.2003 12:04

a ja polecam K-Lite Codec Pack
ftp://ftp.komputery.wp.pl/pub/Multim...lcodec203b.exe
Cytat:

Zestaw kodeków DivX, XviD, 3ivx, MPEG-4, MPEG-2, MP3, OGG, AC3, WMA, wydany przez grupę znaną ze stworzenia klienta sieci wymiany plików KaZaA - KaZaA Lite.

Wersja Basic (podstawowa) zawiera następujące kodeki:
BSplayer 0.86.494
DivX Pro Decoding 5.0.5
DivX Pro Encoding 5.0.5
DivX ;) MPEG-4 Low and Fast motion 4.1.0.3927
XviD Decoding Koepi's build 04/10/2002
XviD Encoding Koepi's build 03/05/2003
3ivX 4.0.4
Microsoft MPEG-4 (modified) 4.1.0.3927 / 8.0.0.4487
Windows Media 8
Windows Media 9
Cyberlink DVD decoder 4.0.0.2417
Ligos MPEG-2 decoder 4.0.77
huffyuv 2.1.1
Ligos Indeo XP 5.2
WMA Audio 8.0.0.4487
AC3 Audio 0.68b
Fraunhofer IIS MPEG Layer-3 DirectShow Decoder 1.9.0.311
Fraunhofer IIS MPEG Layer-3 ACM Codec 1.9.0.305
Fraunhofer IIS MPEG Layer-3 ACM Codec 1.2.0.63
Ogg Vorbis Audio DirectShow Filter 0.9.9.5
Ogg Vorbis ACM 0.0.3.1
TFM Audio Filter 1.0b8
Morgan Multimedia Stream Switcher 0.9.7
DirectVobSub 2.23
DivX Anti-Freeze 0.4
FourCC Code Changer
GSpot Codec Information Appliance 2.1
Co nowego:
dodany support dla Windows Media 9
update DivX Pro Decoding do wersji 5.0.5
update DivX Pro Encoding do wersji 5.0.5
update XviD Encoding do Koepi build 03/05/2003
update 3ivX do wersji 4.0.4
poprawiony DirectVobSub
poprawienie błędu rejestracji biblioteki OggDS.dll
usunięcie dekodera Elecard MPEG2 jeżeli zainstalowany jest Ligos MPEG2 decoder
poprawki w instalatorze
Notki do wydania:
DirectVobSub jest narzędziem do wyświetlania napisów
FourCC Code Changer jest programem do zmiany FourCC code w plikach video. FourCC code jest używany do identyfikacji kodeka potrzebnego do dekodowania pliku. Narzędzie to przeznaczone jest do wykorzystywania przez zaawansowanych użytkowników.
GSpot jest narzędziem, które mówi dokładnie jaki kodek jest potrzebny do odtwarzania danego pliku video. Jest to bardzo użyteczne, jeżeli ma się kłopoty z odtwarzaniem plików.
Przed instalacją tej wersji zaleca się deinstalację starszej wersji K-Lite Codec Pack.

-Sid-The-Rat=> 06.08.2003 12:12

czy jest mozliwosc sciagniecia offline instalki WMP 9?

Y@nkee_PL 06.08.2003 12:45

;)
Windows Media Player 9 dla XP (~9MB)
Windows Media Player 9 dla Windows 98, Me i 2000 (~12MB)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:42.