![]() |
Aspi
Witam
Mam winXP Nero 6.0.09 i Alcohola. Gdy wchodze w Nero InfoTool i zakładke ASCI To mam "System ASPI" i na dole napis "ASPI not instaled" a jak zmienie na Nero ASPI to jest na zielono napis że ten Nero ASPI jest zainstalowany i działa poprawnie. Dobra tylko jak się zapisuje zmiany ???? Jak nacisne dyskietke {zapisz} to mi zapisze jako jaki¶ notatnik. A to nie o to chyba chodzi. Czy to wogóle jest potrzebne ????? Słyszałem że to jest ważne HELP !!!!!:(;) ??? |
Zainstaluj ASPI ...najlepiej Force Aspi ...:)
|
kiedy zainstalujesz np. force aspi 1.8 to kiedy bedziesz chcial sprawdzic czy jest dobrze zainstalowane, podciagnij najnowsze aspi adapteca. tylko aspi chceck z tego pakietu pokaze Ci, ze wszystko jest ok. stare aspi chceck bedzie wyrzucalo komunikat o niepoprawnej instalacji, bo nie jest kompatybilne z nowym aspi.
|
To czyli zainstalować to force aspi i nie patrzec ze tam jest bład tak ????
|
Cytat:
2. zainstaluj. 3. to czy pakiet zostal poprawnie zainstalowany, mozesz sprawdzic w aspi check. to aspi check, ktore jest na cdrinfo wyrzuci Ci blad. 4. wejdz na strone adaptec'a. sciagnij 4.71.2 aspi. tam bedzie aspicheck, ktore jest zgodne z najnowszym aspi i bedzie pokazywalo, ze aspi jest poprawnie zainstalowane (no chyba, ze znajdziesz gdzies samo nowe aspichceck). |
Re: Aspi
Cytat:
Brak system ASPI oznacza, że żaden program do nagrywania poza Nero, który ma własny sterownik, nie będzie działał. Polecam ForceASPI 1.8, działa bezproblemowo.8-) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:36. |