![]() |
Problem z The Sims Plus
Sciagnalem z netu obrazy dwoch plytek tej gry, sa w formacie ISO. Probowalem nagrac to na wiele sposobow, lecz za kazdym razem podczas instalacji z plyty, pod koniec wyskakuje blad CRC i nie idzie dalej. Gry wrzucilem obrazy do wirtualnego napedu - instalacja poszla bezproblemowo, czyli diabel tkwi w szczegolach - jak mniemam w zabezpieczeniu tych obrazow (konkretnie 2.plyty).
Sprawdzalem ClonyXXL zabezpieczenie tej plyty (ale tylko odczytujac ja z virtuala) - nie wiem czy to cos dalo, bo nie wykryl mi zadnych zabezpieczen. :( Moja nagrywarka to Plextor 161040A. Do tej pory nie mialem problemow z nagrywaniem (chociaz przyznaje ze 90% wypalalem NERO, majac do dyspozycji pliki RAW i CUE) :) Czytalem FAQ, ale skoro nie wykrylo mi zabezpieczenia to co robic? A link z FAQ gdzie mozna sprawdzic zabezpieczenie poprzez zainstalowany juz plik exe na dysku - NIE DZIALA :buu: :buu: Co proponujecie zrobic ?? |
Na stronie glownej CDR info w dziale pliki- wykrywanie zabezpieczen jest pare innych skanerow. Ale podobno ten jest najlepszy http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=24302
Clony czesto bywa wq... |
no tak, Clony jakims cudem wykryl zabezpieczenie SafeDisk v2. Sprawdzilem w FAQ...
Moja nagrywarka Plextor 161040A odpowiada temu: Sprawdź sekcję Correct EFM- Encoding: - samotna owieczka = prawie dobrze - kopiowanie SD2 do wersji 2.40 nie jest problemem - nie używaj opcji Korekcja EFM, aby skopiować SD 2.51 i wyższe _prawdopodobnie_ będziesz musiał(-a) użyć tej opcji (różnie z tym bywa) ale potem podczas czytania odnosnie opcji zapisu: zapis: Prędkość zapisu: Maksimum* Tryb zapisu: jakikolwiek Nie zamykaj ostatniej sesji: Nie Korekcja EFM: patrz wyżej <===== Korekcja danych subkanałowych: Nie to w koncu mam zaznaczyc ta opcje przy nagrywaniu ?? (EFM) czy tez nie ??? ps: uzywam Alkohol 120 1.4.1 |
ok, udalo sie :) raz nagralem bez opcji EFM a raz z. :) pomoglo :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:45. |