Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Coś się dzieje w ELBY (https://forum.cdrinfo.pl/f5/cos-sie-dzieje-elby-24344/)

M@X 11.08.2003 21:52

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisał(a):
a mnie naszla taka refleksja by the way - jakim cudem wiekszosc stron, programow itp poswieconych obchodzeniu zabezpieczen jest niemieckiego pochodzenia? czemu najprezniejsza spolecznosc p2p jest w niemczech i dani?
Wydaje mi siem, Sid, ze wlasnei z tego wzgledu prawo w Niemczech zmienione zostaje na bardziej rygorystyczne. Najgorsze jest to, ze u nas tez kazdy sciaga na potege, a po wejsciu do unii (celowo z malej litery) to az strach myslec... Grrr...

Nikita_Bennet 11.08.2003 18:02

Cytat:

stary tekst\:gdyby plytki byly tansze, nie byloby matactw,piratowania,przegrywania i lamania zabezpieczen
nie mialby firmy produkujace zabezpieczenia (i produkujace programy do ich omijanie->clone, alcochol) gdzie zarabiac, czyste plytki by nie szly jak woda i bylyby drozsze, sporo postow na tym forum by nie mialo racji bytu, z testowania nagrywarek zniknela by opcja testu wykonania poprawnej kopii zabezpieczonej plyty itd itd.

ale przyznaje ci racje

Kasprzak 11.08.2003 17:53

nie byloby dobrze gdyby CloneCD zniknal.

stary tekst\:gdyby plytki byly tansze, nie byloby matactw,piratowania,przegrywania i lamania zabezpieczen

Nikita_Bennet 11.08.2003 17:46

Cytat:

...
I kto tu prawo lamie !!!
"kazdy ma prawo do szczescia ale nie kazdy ma szczescie do prawa"
"wszyscy sa rowni ale niektorzy rowniejsi"

Cytat:

Kazdy ozytkowik moze zrobic 1 kopie legalnie nabytego softu jako kopia zapasowa.
ciekawe jak dlugo?

Cytat:

Zabezpieczaja swińsko to wszystko i tyle.
potem sie dziwia ze masa crackow jest.
nigdy nie zrobia idelanie zabezpieczonego programu [/B]
to fakt

pzdrwm Niita_Bennet

-Sid-The-Rat=> 11.08.2003 17:30

a mnie naszla taka refleksja by the way - jakim cudem wiekszosc stron, programow itp poswieconych obchodzeniu zabezpieczen jest niemieckiego pochodzenia? czemu najprezniejsza spolecznosc p2p jest w niemczech i dani? tak mnie teraz naszlo...

a z tym kolesiem usunietym z firmy - tez bym obstawial rozgrywki osobiste/wewnatrzfirmowe - mnie z kolei znane sa rozgrywnki wewnatrz nullsoftu - tez poszlo o urazona ambicje

choc szkoda szkoda ze tych programow nie bedzie :(

yahol 11.08.2003 16:56

Chodzily plotki, po sieci, ze Elby wycofuje sie z dalszego rozwijania ClonaCD. O CloneDVD nie bylo mowy - wiec rozumialem, ze bedzie dalej rozwijany.
A i Alcohol i CDRWin sa w dalszym ciagu ulepszane i dalej dostepne.
Wiec raczej sadze??? ze idzie o rozgrywki w firmie, a nie o program. Choc moge sie mylic.

ThanatoS 11.08.2003 14:12

Monter popraw mnie jesli sie myle, Elby jest w Szwajcarii a tam nie obowiazuje te prawo i nie bedzie.

Patrix 11.08.2003 13:10

czyli Alcohol tez zniknie.

I kto tu prawo lamie !!!
Kazdy ozytkowik moze zrobic 1 kopie legalnie nabytego softu jako kopia zapasowa.

Zabezpieczaja swińsko to wszystko i tyle.
potem sie dziwia ze masa crackow jest.
nigdy nie zrobia idelanie zabezpieczonego programu

Druss 11.08.2003 12:55

Nie Ahead i Roxio nie robia oprogramowania lamiacego zabespieczenia. A elby ma problem z zmieniajacym sie prawem w niemczech i jedyne co zrobia lub nie to albo zakoncza dzialalnosc albo przeniosa swoja siedzibe gdzies gdzie prawo nie bedzie zabranialo robienia oprogramowania lamiacego zabespieczenia.

kizio 11.08.2003 10:47

najp[ierw Clony XXL teraz Clone CD? Ludzie zaraz upadnie jeszcze może Ahead?? albo Roxio???

Monter 11.08.2003 10:38

Coś się dzieje w ELBY

Coś wisi w powietrzu niedobrego w firmie ELBY produkującej CloneCD / CloneDVD.
Dziś rano otrzymałem informację od Svena Rohde, prawej ręki Olivera Kastla (programisty i założyciela firmy Elby), osoby odpowiedzialnej za kontakty handlowe oraz obsługę współpracy z osobami z wielu krajów tłumaczącymi programy Elby na inne języki
- o utracie przez niego pracy w korporacji ELBY.
Być może na skutek konkurencji innego oprogramowania, być może wprowadzanych zmian w prawie - tego nie wiem.
Ciekawe co będzie dalej z firmą, translacjami i w ogóle...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:16.