Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jaka klawiaturka... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaka-klawiaturka-24407/)

Smartek 13.08.2003 10:11

Jaka klawiaturka...

... gdzies tak do 50zl, najlepiej, zeby przyciski byly "miekkie"... no i co najwazniejsze MAKSYMALNA SZEROKOSC 49cm i 5mm. Slyszalem, ze mieda-tech jest siajowy, bo sie klawisze wycieraja szybko, do tego tracer, ktoremu szybko wypadaja klawisze, ludzie polecali mi Samsunga..., ale nie wiem czy mi sie zmiesci na szufladce, bo ma tylko 49,5cm :(..
pozdro ;)

Niuniek 13.08.2003 12:51

Tania i fajna? Proponuję A4TECH Stilo model CAB702. U mnie w firmie kosztuje 24PLN. Dzerokość maksymalna 46 cm. Jedyna wada a może zaleta: trochę nietypowy układ klawiszy ( są skośne)

Smartek 13.08.2003 14:35

Hmm, nie wiecie moze co oznacza OEM w klawiaturach? Duzo OEM'ow wypuscil LOGITECH, sa ta wersje tansze, ale nie zabardzo sie znam i mam wiec pytania:
- czy te kalwiatury sa sprawne jak oryginal?
- i czy czegos im brakuje?
pozdro ;)

RoKFoR 13.08.2003 14:43

wersia OEM oznacza w hardware sprzet okrojony i co za tym idzie tanszy np: bez pudelka, softu, dodatkowych kabelkow... czyli w klawiaturze to moze byc przypadek ze klawiaturka sprzedawana w foli bez zbednych rzeczy :P

Smartek 13.08.2003 15:10

@RoKFoR, a no to fajnie, zawsze chcialem miec klawiaturke bez okablowania LOL :D ^_^
A na serio, to chyba niemozliwe?
pozdro ;)

RoKFoR 13.08.2003 15:20

jak chcesz bez kabelka to bezprzewodowa (IrDA, radio) ... a mi chodzilo ze np: nagrywarke jak kupujesz oem to nie dadza Ci czystych cd; kabelka audio, srobek lub innych rzeczy...

ZiP 13.08.2003 18:00

Re: Jaka klawiaturka...

Cytat:

Smartek napisa***322;(a)
Slyszalem, ze mieda-tech jest siajowy, bo sie klawisze wycieraja szybko, do tego tracer, ktoremu szybko wypadaja klawisze,
Powiem tyle - nieprawda. Mediatech robi dobre klawiatury. Ten komu wycierają się klawisze w MT, nie potarfi po prostu korzystać z klawiatury! Co do Tracera, pierwsze slysze zeby w jakiejs klawiaturze klawisze wypadały :o

Nie wiem co ludzie widzą w tych droższych klawiaturach. Każda jest taka sama, tylko niektóre mają trochę więcej niż 104 klawisze (dla mnie zbędne). Mam bezprzewodową MT134 i nawet mi do głowy nie przyszło, że mogą się w niej klawisze powycierać albo może się cała popsuć. Co do wymiarów to nie wiem, nie mierzyłem???

W hipermarkecie koło mnie są klawiatury Manta za 15 zł, ciekawe jakiej jakości???

MaciejT 13.08.2003 18:46

Re: Re: Jaka klawiaturka...

Cytat:

ZiP napisa***322;(a)

W hipermarkecie koło mnie są klawiatury Manta za 15 zł, ciekawe jakiej jakości???

Pewnie zerowej

MaciejT 13.08.2003 18:51

Cytat:

Smartek napisa***322;(a)
Hmm, nie wiecie moze co oznacza OEM w klawiaturach? Duzo OEM'ow wypuscil LOGITECH, sa ta wersje tansze, ale nie zabardzo sie znam i mam wiec pytania:
- czy te kalwiatury sa sprawne jak oryginal?
- i czy czegos im brakuje?
pozdro ;)

Niestety mój OEMowy Logitech jest gorszy od pełnego Logitecha.
Przyciski gorzej "wchodzą".

Media-tech - szajs nieziemski,
Tracer - aby wciskać klawisze trzeba użyć niezłej siły (tak jakby miały jakieś TWARDE sprężynki pod spodem),
BTC - OK (żadnych dzielonych!!!)
SAMSUNG - chyba OK
Logitech - OK (kolorowe logo)
Unitek - super OK (strzałki się "wyginają", do pisania SUPER)
Chicony - takie gorsze BTC
Logitech radiowy - SZAJS

SEBAW 13.08.2003 18:57

Zbieg12 ale to zależy również od modelu danego producenta.

MaciejT 13.08.2003 20:50

No tak, ale ja pisze to co sam widzialem i na czym sam pracowalem.
Dla mnie te wlasnie modele uksztaltowaly opinie o firmach.

piothrix 14.08.2003 09:44

Wedlug mnie to samsung bylby odpowiedni. Klawisze lekko wchodza i jednoczesnie sa wraz z cala klawiatura stabilne. no i cena ksztaltuje sie w okolicach 45-55 zeta. Nie wiem tylko jak z wymiarami.

Co do tych multimedialnych klawiatur to jak dla mnie sa one zbedne... ja teraz mam "niemultimedialna" BTC, ale jak bede mial kasiorke to przerzuce sie na IBMka..ten to robi naprawde wypasione klawiaturki. Klawiaturki na bardzo dlugie lata..naprawde polecam.

pepperman 14.08.2003 16:37

Cytat:

RoKFoR napisa***322;(a)
wersia OEM oznacza w hardware sprzet okrojony i co za tym idzie tanszy np: bez pudelka, softu, dodatkowych kabelkow... czyli w klawiaturze to moze byc przypadek ze klawiaturka sprzedawana w foli bez zbednych rzeczy :P
OEm to nie jest okrojony sprzet. po prostu najczesciej to "goly" sprzet, bez loga przeznaczony dla innych producentow.

Smartek 14.08.2003 18:58

Heh, wlasne kupilem sobie Logitech Internet Keyboard Black retail za 80zl i jak na razie jestem bardzo zadowlony, klawisze lekko wchodza, pisze sie szybciej :P... no i ciszej :), full wypas
pozdro ;)

ps - podniecam sie bo zawsze mialem najzywklejsze, biale standardy BTC :)...

michal_zb 14.08.2003 21:37

A ja ci proponuję MIĘKKĄ klawiaturkę CITIZEN'a. Co prawda cena raczej przekracza 50 zł ale jest godna uwagi, wygina się w kążdą stronę, wygodna, można mieć w łożeczku na kołderce ;), nie trzeba wyjmować paprochów które są pomiędzy klawiszami itp :D

P.S.
Sądze że jej cena dorównuje cenom klawiatur bezprzewodowych i multimedialnyh :D, także jest to bajer dla wybrańców :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:35.