Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Nosniki CD-R - co polecacie (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nosniki-cd-r-co-polecacie-24416/)

M@X 15.08.2003 21:42

Verbatim na Audio, ew. TDK. Do DivX i MP3 uzywalem keidys Platinum, i do disz zdarzy mi sie ich uzyc, pozniej przerzucilem sie na Akossy, ale ostatnio robia badziew i teraz nei wyobrazam sobei zycia bez Hawk'ow! Te plytki sa porownywalne z Verbatami a kosztuja naprawde smieszne pieniadze (pomalu zaczynam tez Audio na nich nagrywac odchodzac od Verbatimow).

epol 15.08.2003 12:08

Verbatim, a dla filmów z ta nszej półki za około 1,1 zł Platinum.

memorando 15.08.2003 09:13

yylko TDk metallic i inne tdki oraz verbatimy wszelkiej maści:)

Andy2 15.08.2003 00:39

Ja mam Lite-On 48125S i kupiłem 25 sztuk Esperanzy 1-48x i prawie wszystkie w całości są zielojne w teście scandiska.

RoKFoR 15.08.2003 00:11

Cytat:

SEBAwl napisał(a):
Po co włączać tą funkcje? Co do prędkości to się nie zgadzam. Minimum to 8x, ale najlepiej na dzisiejszych nosniakch nagrywć w przedziale 8x-16x, ja wypalam muzę 8x lub 12x.
Funkcje wyjasnilem po co ja wlaczyc, najbardziej widac jej wlasciwosci jak sie nagrywa na gorszych nosnikach; ja sie przyzwyczajlem do nagrywania plyt AUDIO z predkoscia 8x, a pare minut szybcjej nagrana plyta to nie robi mi roznicy, a plytka moze nie dzialac.

-Sid-The-Rat=> 14.08.2003 21:25

na litku 48(52)246s optimum to 12x (lub na najszybszych markowych plytach 16x) - tak nagrane plyty maja niezauwazalne skoki wykresu we wses - inne predkosci (ZWLASZCZA nizsze) kaszania

polecam tdk metalik od riteka, pastele, dysany

tak generalnie to poza paroma wpadkami to na wszystkich plytach mozna nagrywac i jak juz sie nagra to powinien byc spokoj - choc spokoj wiekszy na tych jednak lepszych plytach

SEBAW 14.08.2003 21:21

Cytat:

RoKFoR napisał(a):
Do AUDIO stosuje PLATINUM z wlanczona funkcja w NERO "przeprowadz symulacje zapisu" ( plynniej sie przewiaja utworki w wierzy ) i oczywiscie z predkoscia nie wieksza niz 8x,a do danych co mi sie nawinie pod reke :P ostatnio Xdisc
Po co włączać tą funkcje? Co do prędkości to się nie zgadzam. Minimum to 8x, ale najlepiej na dzisiejszych nosniakch nagrywć w przedziale 8x-16x, ja wypalam muzę 8x lub 12x.

RoKFoR 14.08.2003 20:42

Do AUDIO stosuje PLATINUM z wlanczona funkcja w NERO "przeprowadz symulacje zapisu" ( plynniej sie przewiaja utworki w wierzy ) i oczywiscie z predkoscia nie wieksza niz 8x,a do danych co mi sie nawinie pod reke :P ostatnio Xdisc

para 14.08.2003 14:03

Cytat:

Wojtg napisa***322;(a)

czy wszyskie Verbatimy sa wystarczajaco dobre do audio, bo z tego, co mi wiadomo jest dosc duzy wybor plytek tej firmy (mam np. w domu kilka metal AZO)

Muzykę nagrywam niemal wyłącznie na Verbatimach i do tej pory się nie zawiodłem.
Ostatnio nagrywam na Cristalach i Pastelach

Wojtg 14.08.2003 13:57

dziekuje wszystkim za odpowiedzi;) mam jeszcze 2 pytania:

1) do Kraluka: czy plytki "ze stajni LiteOn", to plytki rekomendowane przez ta firme? jesli tak, to gdzie moge znalezc liste takich nosnikow?

2) czy wszyskie Verbatimy sa wystarczajaco dobre do audio, bo z tego, co mi wiadomo jest dosc duzy wybor plytek tej firmy (mam np. w domu kilka metal AZO)

Pozdrawiam,
WOjtas

Ackbar 14.08.2003 12:53

Ja do waznych rzeczy uzywam Verbatim Pastel(jeszcze mam w zapasi),TDK ,do filmow i mp3 to X-disc, Hawk(od Riteka), Dysan, Platinum (ale nie od Baer Moser India Ltd.)
Muzyka na Verbatim Pastel i X-disc economy (generalnie plyty na Azo i cyjaninie niebieski spody)

para 14.08.2003 12:51

Również polecam Verbatimy.

kraluk 14.08.2003 12:45

Ja uzywam Platiniumy i Verbatimki.
Jesli masz Litka to swietne sa do niego plytki ze stajni LiteOn.
Pozdro;)

/\/\cDrive 13.08.2003 20:47

Ja kupuje Emteca(te z kolorowymi opakowaniami) i powiem Ci że są bardzo dobre. Możesz też kupić Fuji ale one są bardzo żadkie.

SEBAW 13.08.2003 15:30

Do audio to polecam płyty firmy Verbatim, ale bez indeksu audio - zwykłe. Nie kupuj do audio płyty z indeksem audio, bo i tak nic to nie da.
Co do filmów to możesz kupić te tańsze, ok. 1 zł.
Muzę nagrywaj z przedziału 8x-16x.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:55.