![]() |
Problem z instalacją Nero 5.5 na Win2000
Próbuje zainstalowac Nero 5.5 na Win2000 (pod NT chodził bez problemu). W trakcie instalacji pojawia sie okno "Setting the user group" z pustą listą wyboru i prosba o wybór grupy, która ma mieć prawa do nagrywania. Nie mogę wybrac grupy, bo na liście nic nie ma a poza tym dostępny jest tylko przycisk "Cance". Czy ktos wie jak z tym sobie poradzić?
|
Mialem podobny problem jak mialem przez chwile Win2000.
U mnie pomogla reinstalacja sysu. Chociaz i tak pozniej przesiadlem sie na WinXP Pro. Pozdro;) |
a czy instalujesz Nero będąc zalogowanym jako Administrator?
|
Należy zainstalować Nero z poziomu administratora (zalogowany jako administrator).
Później można zainstalować NeroBurnRightsInstaller aby można było wypalać z poziomu użytkownika. |
Ewentualnie nadać innemu użytkownikowi uprawnienia administracyjne.
|
Re: Problem z instalacją Nero 5.5 na Win2000
Cytat:
Ja nie mialem takiego nigdy problemu. Nalezy tak jak wyzej przedmowcy napisali zainstalowac Nero z poziomu administratora. Wszystko bedzie wowczas gralo.... |
Dzieki za wpisy. Oczywiście, że instaluję Nero będąc zalogowanym jako administrator. Tak wiec problem musi leżec gdzie indziej.
|
Win 2000 lubi, jeśli oprócz administratora jest założony przynajmniej jesden użytkownik ;)
Poza ttm spróbój jeczcze (jeśli do tej pory tego nie zrobiłeś) zainstalować servis pack'i (SP1 do SP4) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:08. |