![]() |
Akcje programów przy autostarcie płyty
Mam takie pytanie jak zmienić w XP'ku zeby po włożeniu do CD-Rom'u system wykonywał akcje np. wkładam film i startuje mi BestPlayer zamiast Windows Media Playera, z muzyka żeby to był Winamp.
Pozdr |
1.
opcje folderów / typy plików i zmieniasz jaki program ma otwierac plik o danym rozszerzeniu. 2. klikasz prawym na np pliku *.avi, własciwosci, linijka otwierane za pomocą, zmień i pokazjuesz jakim programem chcesz avi otwierac np BestPlayer. 3. W XP jest tak, że po wlozeniu plytki pokazuje sie okienko co chcesz zrobic. |
to grzebanie w opcjach folderów już nie jednemu spłatało figle. Ja szczerze nie jestem zwolennikiem grzebania w tych opcjach.
Jeśli masz karte dźw. i soft Creativa to masz tam taki programik Disk Detector. Join it....;) |
W opcjach bestplayera ustawiasz zeby domyslnie to on odtwarzal np avi.
|
Ilość załączników: 1
Patrix i Ciapek - tak mam zrobione ale nie o to mi chodzi.
Na obrazku pokazuje o co mi chodzi |
To zmieniles w bestplayerze zeby on otwieral takie pliki i nadal wlacza ci sie WMP? Nie mam XP zeby sprawdzic ale wydaje mi sie ze wtedy powinien odpalic sie wlasnie bestplayer.
|
Mam pozmieniane w opcjach folderów i w BestPlayerze i to nic nie daje.
Przesiadłęm się na jakiś czas na XP i chce go przystosować do swoich potrzeb, i jak narazie tylko to mnie zagieło ( a przystosowuje go od wczoraj :) ). Nie znam się nic a nic na Xp'ku dlatego się pytam. Może w gdzieś w zarządzaniu kompem lub czymś podobnym Pomożecie.... Pozdr:) |
wydaje mi sie że powinieneś zainstalować sobie TweakUI for Windows XP i tam w opcjach "AutoPlay" możesz utworzyć nową akcję (Create), która będzie realizowana po włożeniu płyty do napędu
|
Dzięki eloise pomogło. :piwo::piwo::piwo::piwo::piwo::piwo::piwo:
|
no to git malina
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:04. |