![]() |
ostatnio naszly mnie pewne refleksje...
mam telefon (pakiet standardowy) w TPSA i komorke (taryfa 40) w PlusGSM. u jednego operatora i u drugiego place za abonament ok 50 pln brutto (nie wnikam w ceny za rozmowy). u TPSA za ta kwote mam: ----------------------------------- - 0 darmowych minut - 0 sms-ow - jednostka 35 gr brutto za rozmowy lokalne co 3 lub 6 minut (18-6 rano) - 3 zl netto za plan tzw."sekundowy" (tylko z nazwy, bo jest drozszy od zwyklego przy dluzszych rozmowach: za samo polaczenie placi sie od razu 19 gr netto) - 3 zl netto za zablokowanie 0-700 (chociaz nikt z TPSA mnie nie pytal, czy chce miec obsluge tych numerow) - brak identyfikacji numeru (mozna sobie wykupic za jedyne 3 zl netto...) w Plusie za taka sama stawke mam: ----------------------------------- - komorke - 20 minut darmowych (przechodza na kolejne 3 miesiace) - 20 sms-ow (j.w.) - identyfikacje numerow - naliczanie co 30 sekund w standardzie - drozsze jednostki (ale jest to telefon sieci GSM, a nie stacjonarny) wystarczy teraz przeliczyc: 50 pln x 24 miesiace - cena komorki... tak na marginesie, pamietam swego czasu, gdy rozmowy z zagranica prowadzone z telefonow Plusa byly tansze, niz te z aparatow TPSA. Plus zmienil je dopiero po "dobrowolnej" ugodzie z TPSA, pod wplywem perswazji pewnego pana z ministerstwa... |
Kraluk, FT aka TPSA już to robi z swoimi pracownikami od dłuższego czasu
|
Teoretycznie TePSY juz nie ma.
Wiekszosc udzialow ma France Telecom, on ustala ceny za abonament, internet itp. TePSA powinna nazywac sie France Telecom Polska, a nie Telekomunikacja Polska. Jestem zdania jezeli TePSA zarzadzali by Polacy, a nie francuzi <czyt. zabojady> byloby o wiele taniej niz jest teraz. France Telecom jest najwiekszym bankrutem na swiecie, jego dlui siegaja ok. 100 MILIARDOW EURO!!! FT musi z TePSY 'wydoic' pieniadze, zeby splacic dlugi. FT nie bedzie zwalnialo swoich pracownikow tylko TP. Takie jest moje zdanie na ten temat. Pozdro;) |
wiem ale i tak mam tpse w dupie jak nie mialem stalego to dostawalem rachunki za internet 350 :o zl .teraz juz ponad rok odkad mam stale mam ich w d.... skladalem nie raz reklamacje bo nie zgzdzal sie bilink polaczen z internetem a moim programikiem ,,bankrut,, byla ruznica nieraz 200 jednostek.uznawali mi 10 nieraz 20 jednostek z wielkikmi pretensjami ze jak moge osadzac taka firme uczciwa o zlodziejstwo:) POZDRO .
|
Tylko że Idea to Centertel, a Centertel to oddział czy coś takiego tepsy... :-D
Później: o sorry... nie zauważyłem tego posta... |
Cytat:
|
a ja mam lacze stala z tv kablowej za 50 zl miesiecznie 512 mb i zlikwidowalem telefon tpsa<czytaj zlodzieje>.kupilem 2 tel w idei pakiet domowy i place 120zl miesiecznie za2.i mam tpse w dupe
|
Do mnie nie przyszła ;-( ...
|
Cytat:
Do mnie przyszla takowa ulotka. Pozdro;) |
Cytat:
Sa przeciez inne firmy telefoniczne. No moze nie w calej Polsce :) Cytat:
Zrodlo: WIEM Pozdro;) |
O kurde... Czemu ja mając ISDN nic nie wiem o zmianie cennika?
|
o przepraszam psy szczekaja ogonem wiem bo mam (mialem)psa8-)
|
Cytat:
|
pewnie tam gdzie diabeł mówi dobranoc
konie na palcach gwizdają itp |
to byl zart przeciez...
ps. gdzie lezy Berdyczow? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:23. |