![]() |
Desperacko PotrzebujĘ Pomocy
Sprawa jest taka otóż:
Chcę zgrać sobie film z twardziela, ma on 741 Mb na płytę CD-RW o pojemności 800Mb/90 min oczywiście nie powinno być problemu! ALE JEDNAK:buu: !!! Otóż utworzyłem nowy Cd (w kreatorze, jedna sesja,nazwa)poczym przenoszę plik filmowy na owy Cd metodą kopiuj wklej.....i zaczyna się!(( licznik ten pod spodem który określa poziom zajętego dysku (ta linia która najpierw jest granatowa potem żółta i na końcu czerwona) robi się czerwony! I kiedy chcę rozpocząć zapis na dysku pojawia się komunikat że Cd ma za małą pojemność!! Co robić??? POMOCY |
W kreatorze w nero? Musisz go wylaczyc bo tak nie nagrasz, no i reszta do poczytania o owerburningu jesli jeszcze nie znasz.
|
W nero wchodzis w File -> Prefernces ->Expert Features i dajesz żeby wykorzystywało overburning i wpisujesz 99 minut i OK. Nagrywasz płytkę w trybie DAO wyskoczy ci komunikat za mało miejsca na nosniku, spyta czy wykorzystać overburnig dajesz Yes (tak) płytka wypala się bez błedów - o ile twoja nagrywarka obsługuje płytki 800 Mb.
|
Tzn.Ten "KREATOR" pojawia się automatycznie kiedy tylko włożę płytę do nagrywarki........
|
To go zamknij... :)
|
Wszystko OK
Spox już wszystko OK dziękuję za pomoc!
|
Plyty CD-RW 800 MB/90 min?? Jaka to firma produkuje?
|
Cytat:
|
Cytat:
i nie będzie chyba:) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:34. |