![]() |
TDK - producenci CD-R
Dostalem w lapki plytki firmy TDK( Metallic). Jedne sa produkowane przez MITSUI a drugie przez TDK - informacje wziete z ATIP...
Czy moze sie ktos wypowiedziec na temat tych plyt ?? Moge je kupic w dobrej cenie, ale nie wiem co sa warte.. Pozdrawiam. Rafal. |
Podaj troche więcej informacji o tych nośnikach, bo wiele jest rodzaji płyty TDK. Podaj jakie są wydrukowane prędkości oraz (jak możesz) zdjęcia. Ja mam trochę TDK, ale nie wiem o jaki model ci chodzi.
|
sprawdz roznymi atip readerami te plyty MITSUI - moze ta sa riteki - wtedy biez na slepo
te z tdk sa przyzwoite - ale daleko im do pasteli sprawdz atip smartburn 2.1 liteon.notrix.net |
To fakt:-)
Nowe TDK Metalic "up to 48" są od Mitsui , przynajmniej takie mozna kupic w M1 w Krakowie:-) Niestety jeszcze nie testowalem ale kupilem odpowiedni ich zapas: -) |
Obydwa rodzaje plytek wygladaja tak samo jezeli mowimy o nadruku, sa to : TDK METALLIC ( na pudelku jest napisane 40x )
a oto dane z programu CDR Media Info v1.3 : ================================================== ============ Media Type - CD-R Start time of Lead-in - 97m 15s 05f (Media Manufacturer Mark) Media Manufacturer - !~TDK Corp.~! Media Type Code - 5 (Short Strategy I3 write pulse) Indicative Target Writing Power - 5 A1 marker = 0 ================================================== ============ Media Type - CD-R Start time of Lead-in - 97m 27s 58f (Media Manufacturer Mark) Media Manufacturer - Mitsui Chemicals Inc. Media Type Code - 8 (Short Strategy I3 write pulse) Indicative Target Writing Power - 4 A1 marker = 0 ================================================== ============ |
sprawdz smartburnem... on czyta znacznie wiecej z atip niz ci sie snilo...
ps. sprawdz tez wewnetrzny krag plyty - ten tuz przy otworze - i zobacz co tam napisane.. |
W Tesco (Wawa Kabaty) są TDK od Riteka, 35 zł za szpindel 25 sztuk.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:39. |