![]() |
Cytat:
To ONI! |
Udało się!!! ForceASPI załatwił sprawę, teraz wszystko jest ok. Programy widzą mojego Liteon'ka, żaden już się nie wykrzacza. Nie wiem jak mam dziękować. Niech wam bozia w dzieciach wynagrodzi.:jezyk:
|
na mur to - win2k i winXP nie maja swoich ASPI wiec programy typu ripper albo clony xxl wariuja - po zainstalowaniu all ok
|
Dzięki spróbuję jeszcze z tym FixASPI i ForceASPI.
|
jak zainstalowales ASPI i nadal nic, to sprobuj FixASPI albo ForceASPI (znajdziesz to na pewno na www.cdrinfo.pl)
|
Wiesz, ja miałem kiedyś Win2k i jestem przyzwyczajony, że wiele problemów znajduje swoje rozwiązanie w zmianie systemu.
... ale zmiana systemu to nie rozwiązanie (no może tylko ostateczne). A poza tym nie wiem co zrobić. Ja sam mam litka i wysztko super śmiga przy Win2K nie sprawdzałem ClonyXXL ani CDex więc nie wiem, czy u mnie też by się sypnęło. |
programy nie widzą LITEONA
W kompie mam tylko wypalarkę Liteon LTR 48246S działa bez zarzutu we wszystkim z wyjątkiem programów zrzucających ścieżki audio na mp3. Te programy (CDex i inne) poprostu nie widzą mojej wypalarki i się wykrzaczają. Tak samo program ClonyXXL. Nero i cała reszta nie ma z nią problemów. Podobno to coś z ASPI, ściągnołem sterowniki ale po instalacji dalej to samo. Aktualizowałem biosa wypalarki mam Win2k.
Co to może być i jak się tego pozbyć? Litości!!! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:48. |