![]() |
To ja sobie szukałem o SDI-Booster i trafiłem tu...:-D
|
Cytat:
Witam ! W teleporcie istnieje taka opcja jak >>> Kto Jest Na Forum <<< no i ktoś sobie siedział na tym poscie a ja nie zwróciłem uwagi na date ... Jush była kiedyś takasytuacja / chodziło chyba o piecyki / ale konsekwencje były wieksze jakaś draka. :) |
Przed gniazdkiem znajduje się takie pudło co się zwie PCM! I to właśnie PCM jest na 99% winny. Jak napiszesz stosowną prośbę do TelePsów SA i poprzesz ją licznymi argumentami, to może łaskawie usuną PCM.
PS. Laser, gdzieś Ty wygrzebał tego posta????????? Z marca 2002!!!??? To już i tak pewnie jest już dawno nieaktualne. |
Zakładająć iż masz dobrze skonfigurowany system i modem to winę za słabą jakość ustanawianego przez modem analogowy połączenia (proces negocjacji) zawsze będą stanowić urządzenia i okablowanie znajdujące się przed gniazdkiem. Drugą sugestią, która już padła w tej dyskusji jest to iż tepsa faktycznie czasmi na jednym zestawionym połączeniu telefonicznym (kablu), poprzez zastosowanie filtrów częstotliwościowych górno i dolno zakresowych, potrafiła umieścić 2-3 abonentów na raz. W tym przypadku ograniczone pasmo częstotliwości połączenia bezpośrednio wpływa na wynegocjowaną prędkość połaczenia przez modem.
|
Ilość załączników: 1
Witam !
JA mam połączenie takie jak poniżej / Acorp Conexant HCF 56K / Ale transfer przy ściaganiu zależy od serwera z jakiego ściagam teraz mam np coś ok 1.5 KB/s a ściągam z www.vorbis.com / |
Cytat:
|
Cytat:
a numer musisz sie dowiedzieć bo nie wiem skąd stukasz ..tutaj znajdziesz http://www.tpsa.pl/bok/index.php?menu=a -=to ludzka rzecz ********=- ******* - tu wstawić odpowiedni wyraz |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Sobol zrob to co ja zadzwonilem do tepsy i sie poskarzylem (mialem identyczna sytuacje co ty) i nie uwiezysz na drugi dzien przyjechali i przepieli mnie gdzie indziej. Otoz jak sie okazalo bylem podlaczony do jednego kabla z 3 innymi osobami co wlasnie dawalo tylko 16800bps max. Zycze powodzenia!!!!!
|
Jesli masz taki transfer to nie potrzeba Tobie wiekszej szybklsci polaczenia
|
Miałem podobną sytuację z tym że łączyłem się bodajrze z prędkością 30 333kb/s ale to mi było mało. Tak więc proponuje przejrzeć instalację w twoim mieszkaniu. Ja to zrobiłem tak: wszystkie połączenia przewodów zlutowałem na stałe nawet w puszkach i gniazdkach telefonicznych oraz zmieniłem istniejące przewody na nowe o większym przekroju niż te co były(bo tpsa nie dba o kliienta i pakuje co popadnie). Po tych zabiegach szybkość jaką uzyskiwałem to często 56 000kb/s! a czasami 50 666kb/s.
|
transfer z netu zalezy od wielu rzeczy to ze masz polpaka 2 MB nieznaczy wcale ze z każdego miejsca na świecie będzie Ci lecieć ok 250 kb/sek ..czasem kapie gorzej niż na modemie ale coż takie czasy takie kable taka rzeczywistość...
|
Cytat:
A na powaznie to ja wlasnie ponad rok temu zmienilem numer tel. na centrale cyfrowa i musze powiedziec, ze chyba nic to nie dalo. Co prawda wyswietlana szybkosc lacza sie zwiekszyla (mniej wiecej 33000-38000kbps), ale rzeczywisty transfer byl podobny - rzedu 2kb. Nic nie dalo sie sciagnac z netu albo rachunki byly rujnujace. Tepsa tlumaczyla to przeciazeniem serwera. Teraz siedze na sdi, w porywach wyciaga 14kbps. Wiem, ze nie jest to zadne cudo techniki, ale przynajmniej nie wisze na impulsach, zreszta nie bylo u nas poltora roku temu nic innego do wyboru. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:15. |