![]() |
!!Problem sam nie wiem jak go nazwać!!!
NA początku mówie w dosie nie wiem dlaczego nie mogę formatować!!
U mojej siostry skopał się dysk cos tam pokręciłem i zaczeło działać ale trza było dysk sformatować pod ręką miałem tylko wina xp. W pośpiech sformatowałem dysk w systemie plików ntfs czy coś takiego! Po jakimś czasie dostałem płytkę z windozą 98 włączam instalator a tu informacja że ntfs jest. Wiec w instalatorze od xp sformatowałem dyski już w fat 32i znów wina 98 próbuję instalować w dosowych scandiskach wszystko ok. włącza się instalator dochodzi do 99% i wyskakuje komunikat że nie zainstaluje bo w ntfs jest dysk! Potem w fdisku usunołem wszystkie partycje i stworzyłem nowe...reset... a tu na samym początku wyskakuje komunikat że nie ma systemu operayjnego i dupa. Bardziej szczegółowe informacje napiszę później bo jestem trochę podchmielony i nie mam siły pisać echh dzięki z góry. pozdrowienia paja!! pajcu pajcu pajcu pajcu pajcu pajcu pajcu pajcu pajcu pajcu pajcu pajcu |
jak i tak dane poszly sie kochac to proponuje potraktowac ten dysk jakims programem diagonstycznym a konkretnie go wyzerowac - polecam powermax (do dyskow maxtora ale dziala z wszystkimi), opcja ta nazywa sie w nim low lewel format (ale to tylko ZEROWANIE wiec nie ma sie czego bac)
operacja troche potrwa (2 godziny na 60gb u mnie) ale masz pewnosc ze wszystkie smieci zostaly usuniete potem fdisk czy rpmagic i utworzyc patrycje od nowa - musi zadzialac |
Re: !!Problem sam nie wiem jak go nazwać!!!
Cytat:
|
Ja zaczynam z dyskietki startowej bo tam miałem tylko taką płytę z windowsem że trza było w dosie setup wpisać i dopiero wtedy.
CrazyLucas-ten program to w dosie działa??? Czy w XP można go uruchomić i zzerować (chyba nie). Dysk ten ma błędne sektory i w dosowym formacie zacina się i lipa |
wd clear tym potraktuj dysk on wyczyści go totalnie łącznie z partycjami i przy okazji sprawdzi czy nie ma badów
|
wdclear czy powermax dzialaja w dosie a dokladnie z wlasnych dyskietek startowych
|
odpal kompa i ustaw botowanie z cdr następnie wsadź dyskietke z wd clearem. 1-boot cdr ,2-uruchom kompa bez obługi cdr,3-b:,4-wdclear,potem wybierz w programie opcje wyczyść dysk do zera i czekaj
|
ok sprawdzę wszystko jak będe następnym razem u siostry czyli nieszybko jak by nie działało to się zgłoszę jeszcze raz.
|
ejo znów się odzywam
Gdzie można znaleźć powermax'a lub wd()clear'a bo w kazie nie widać i kicha. |
Cytat:
www.google.com.pl lub tu: www.plikoskop.pl |
of dzięki w plikoskopie wcześniej szukałem ale nie było że też na wcześniej na google nie wpadłem
ok. dzięki ;) |
jest maxblast wersia 3 na CD , zawsze toszybciej !
i lezy na stronie maxtora http://www.maxtor.com/en/support/dow...t_3_cd_iso.htm |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:44. |