![]() |
Problem z Lg GCE-8523B
Witam
Mam problem z w\w nagrywarka. Nie da sie zaktualizowac biosa. poniewaz po prostu "updater" jej nie wykrywa "CD-ROM drive model doesn't match!!" 2 problem to taki ze nero i clone cd wykrywa ja jako max pred x48 moze mi ktos pomoc i wyjasnic dlaczego? Dodam jeszcze ze sprawdzałem to na najrozniejszych nosnikach i za kazdym razem bylo x48 Pozdrawiam |
hahah czyli to w sumie to samo co 8520, w ktorej tez sa podobne problemy. Co do updatera podlacz nagrywarke pod Secondary Master i wtedy flashuj. Z predkoscia odczytu sproboj stara sztuczkie - przy wkladaniu plyty trzymaj ok. 3s/5s przycisk eject. Powinno sie pokazac 52x...
|
Flasher dalej jej nie wykrywa i w tym caly bol. Probowałem juz wszystkich mozliwych podłaczen
ehh chyba sobie daruje update :( |
co do biosu to niewiem bo nieflashowałem. A mi 52x to zapisuje tylko na verbatimach i esparanzach na innych to 48x.
|
juz sobie poradzilem z pred zapisu x52 eh ja to mam dziwne shizzy z komputerami. Natomiast dalej nie mam pojecia czemu jej upater nie widzi
|
Rozumien, że próbowałeś aktualizacji windowsowym flasherem od LG. A próbowałeś użyć MtkFlasha albo MtkWinFlasha?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:59. |