![]() |
Cóż, chyba nie pozostanie mi nic tylko powrocic do starego dobrego win2k :D
|
w sumie nieznany mi problem choć mam tą samą palarke, ale winde 2000, ale i tak mam ostatnio zamiar przesiadki na winde 988) heh
|
ja bym sprawdził DMA ...czasem lubi się wyłączyć ...;)
przeinstalował stery do Ide no i oczywiście zapodał ASPI ,WinXP domyślnie ich nie posiada. |
Mam Nero 6, zreszta to nie jest problem wylacznie nero, Alcohol 120%, Easy CD Creator - wszystkie zachowuja sie tak samo
|
Proponuje ci przeinstalować nero na jakąs nowszą wersję
|
Chyba znalazlem rozwiazanie problemu - dokonam tylko niezbednych testow i jesli wypadna poprawnie zalacze rozwiazanie...
|
No właśnie nie nadpalam, i nie jest ważne jaka to plytka czy też ilość nagrywanych danych... Najzabawniejsze że w win2000 wszystko było cacy (we wcześniejszych windowsach oczywiście też).
W sumie nie jest to istotne dopoki nagrywane płyty będą sprawne, ale te kilka minut oczwekiwania na komunikat o błędzie są dość irytujące... Pozdrawiam |
Nadpalasz?
U mnie jest tak samo, ale tylko wtedy, kiedy nadpalam ponad 703 MB (zależy od płyty). Na gorszych płytach nawet przy 702 MB.
|
Może aktualizacja biosu coś pomoże. ;)
|
Problem z HL-DT-ST CD-RW GCE 8481B
Tak więc, co się dzieje?
Otóż Nero zaczął się ostatnio bardzo dziwnie zachowywać. Cóż on robi? Nagrywa płytkę, zamyka ją, a następnie przez pięć minut stoi bezczynnie, by po owych pięciu minutach wypluć komunikat o błędzie nagrywania. Mimo to jednak, płytka została nagrana poprawnie (CD-ROM widzi jej zawartość). To samo się dzieje w przypadku Easy CD Creatora, z tą różnicą, iż komunikat o błędzie wyskakuje natychmiast. Zauważyłem, że problemy zaczęły się wraz z przesiadką z win2k na winxp. Czy ma ktoś może pomysł? Pozdro |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:12. |