![]() |
No i stworz jeszcze urzytkownikow z panelu sterowania - bo wczesniej mogles tej ikonki tam nie miec.
|
Wtaj Ciapek:
Ja kiedys uzywalem chyba WINBOOSTA i wszystko bylo o.k. Teraz sprawdzalem rowniez poleconego WIDOWS CONFIGURATORA i bez zmian w rejestrach wszystko chodzi jak trzeba. Na pewno wylacz logowanie do domeny bo jezeli twoj komp takiej w sieci nie znajdzie i to w dodatku z takim urzytkownikiem i to cie nie polaczy. Sprawdz czy przypadkiem nie masz ustawionego zlego logowania do sieci. Na glownej zakladce sieci tam gdzie masz zainstalowane skladniki sieci sprawdz czy masz ustawione jako logowanie do sieci podstawowej: MICROSOFT FAMILY LOGON a nie KLIENT SIECI MICROSOFT NETWORKS.(on blokuje w zaleznosci od ustawien WINDOWS CONFIGURATORA tylko dostep do sieci a nie komputera) Po restarcie kompa uzyj WINDOWS CONFIGURATORA ustaw blokowanie i powinno byc oki. prometeusz. |
Moment, moment, ja sie tak latwo nie poddaje.
Sposob 1: Wejdz na ta trone: http://www.gemiscorp.com/english/main.html i sciagnij program o nazwie SafeLogon v2.0 i pobaw sie nim - byc moze bedzie dobrze dzialal. Sposob 2: Najpierw sciagnij to: http://www.anfibia.net/download/deskmpro.zip jak juz to zainstalujesz, to w zakladce Desktop zaznacz Lock Workstation, wejdz w Config/Startup i zaznacz Secure Desktop (mozesz jescze launch deskman on startup), bierzesz na save i wychodzisz z configa. Teraz w zakladce desktop w ktorej zaznaczyles Lock Workstation klikasz na profiles (to ta ikonka nad ikonka klodki) i bierzesz na save profile i teraz nazwa profilu ktory wpiszesz musi byc taka sama jak nazwa profilu, do ktorego chcesz to zastosowac. Nie jestem pewien jak to bedzie w98 po kliknieciu anuluj, ale mozesz sprobowac wpisac jako nazwe profilu allusers (czyli nazwa tego powinna odpowiadac istniejacemu w folderze windows profilowi np. mojprofil.pwl, to musisz wpisac w programie mojprofil, jak bedziesz zachowywal profil). testowalem to na w2k (dziala tez z 98) i dziala. Teraz tak - ty sprawdzaj ten programy, a ja szukam dalej. |
SE (Wydanie Drugie)
Swój profil mam od początku. Nie wiem co się mogło samo dopisać, nie znam się tak a rejestr jest długi. Poza DEFAULT jest jest jeszcze jest jeszcze Software ale tam głucho, ciemno i pusto. Special Thanks goes to zuk4u ;) |
No ale w tym zabezpieczeniu wlasnie chodzi o to, zeby po kliknieciu "Anuluj" i po zaladowaniu sie ustawien, nastepowalo wylogowanie, ale po wprowadzeniu porawnych danych tak byc nie powinno.
Swoja droga to troche dziwne - u mnie obydwa sposoby dzialaly - ten z wylogowaniem bardzo dawno temu sprawdzalem, ale dzialal, ten pierwszy sprawdzalem niedawno i tez dzialal. Jakiego W98 używaż - normalnego, czy SE (Second Edition) ? ps. nie poddawaj sie jeszcze - ja tam bede jeszcze szukal ;) Jeszcze jedno - jeżeli swoj profil stworzyles PO wprowadzeniu zmian w rejestrze, to najprawdopodobniej wartosc NoLogon dopisala Ci sie automatycznie. Zreszta jezeli poza kluczem .Default w HKEY_USERS masz jakies inne (bo zmiana powinna dotyczyc TYLKO .Default), to moze Ci sie tam po prostu same dopisaly, mimo, ze miales juz wczesniej stworzony profil? |
........
Dajmy sobie spokój z tym :glaszcze:
Zrobiłem wszystko dokładnie tak jak napisałeś zuk4u i niezłe "jaja" miałem. Po zalogowaniu się system działał przez ok. 5 sekund i wylogowywał się, nawet po wisaniu właściwych danych. Musiałem grzebać potem w rejestrze w trybie awaryjnym. Dzięki wszystkim za pomoc, za chęci ;) Jeśli ktoś może odkryje coś nowego, albo ma jakoś zabezpieczony 98 to niech da znać. :3msie: |
Re: zuk4u! ??
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
...Rokfor
no udało mi się ściągnąc ten programik, dzięki za polecenie, ale i tak gówno tam.
Tak to już jest, że my chcemy inaczej a tu lipa :( Zaznaczyłem tą opcję nawet uaktywniłem tą "domenę" jak kazał programik w podpowiedzi (screen), że to tak nazwe, ale okienko z hasłem można przejść w każdy sposób. Próbowałem pare razy. Może nie tak coś robie, ale wątpie. Czy na prawde nie ma sposobu na tego widowsa?:buu: |
zuk4u! ??
nie rozumiem na serio nie czaje, doszedłem do tego "Run" i co ma wyglądać tak jak ma wyglądać?
Co mam zmienić w tym rejestrze? U mnie był ten Run, stanąłem na tym jak na screenie... |
no to moze ten link zadziala
http://freeware.prv.pl/ program windows configuration jest po polsku. w system awaryjny wchodzi sie jak sie nie myle to naciskajac klawisz F8 przed uruchomieniem windy. |
Ok, znalazlem cos, ale nie daje *ZADNEJ* gwarancji ze bedzie dzialalo (ale przed tym zrob koniecznie kopie rejestru):
znajdz klucz [HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\Cur rentVersion\Run] jezeli klucz Run nie istnieje, to go stworz i dodaj wartosc NoLogon , i ustaw mu wartosc RUNDLL32 shell32,SHExitWindowsEx 0 ma to wygladac mniej wiecej tak: Name_______Type____________________DATA NoLogon____REG_SZ______"RUNDLL32 shell32,SHExitWindowsEx 0" *UWAGA!* !WAŻNE! Jezeli np. nazwa twojego profilu to "Ciapek" , to upewnij sie, ze w [HKEY_USERS\Ciapek] nie bedzie tego klucza NoLogon, bo w przeciwnym wypadku możesz, ale nie musisz zostac wylogowany zaraz po zaladowaniu sie Twojego profilu. ps. nie moglem tego przetestowac, bo po krotkim pobycie na win98 wrocilem do w2k ps. 2 jezeli cos pojdzie nie tak, to uruchom win98 w trybie awaryjnym i przywroc kopie rejestru, ktora zrobiles wczesniej ps. 3 nadal bede szukal innych rozwiazan, ale jezeli to bedzie dzialalo, to daj znac. ps. 4 tekst tlumaczylem z ang. strony, oryginal masz tu: http://www.winguides.com/registry/display.php/629/ powodzenia! |
a teraz to wogóle są jajca.
Jeszcze raz wpisałem tą wartość w rejestr i ku mojemu ździwieniu ukazało się zwykłe okienko jak zawsze i jak zawsze można je obejść :( Czyli coś w Panelu Sterowania musi być zmienione, ale co? Ja już nie pamiętam. :( ROKFOR! Ten link jest nie prawidłowy. "Strona o podanym adresie nie istnieje 404..." takie tam. |
1. Ja testowalem to na 98SE i dziala - moze ty uzywasz normalnego 98
2. Moze najpierw zainstaluj sterowniki - co prawda nie powinno to miec znaczenie, ale w98 to w98. Niestety teraz musze wyjsc, ale jak wroce to poszukam czegos uzytecznego w sieci. I jeszcze jedno - przed wprowadzeniem zmian do rejestru, stworz jego kopie, zeby w razie czego ja przywrocic. |
Cytat:
Wiesz Windowsa 98 dawno nie mialem. Czy tryb awaryjny to uzyskam gdy uruchomie komputer przez dyskietke startową? Dobrze pamiętam? Jak nie to pomóż :) Potem przetestuje ten programik :) THX |
http://skorczyl.webpark.pl/freewarez/index_pl.html za pomoca tego programu mozna wylanczyc mozliwosc zalogowania bez hasla (nie testowalem tej funkcji).
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:28. |