![]() |
Szalona mysz A4Tech
Mam pytanie. Czy spotkaliście się z przypadkami, że myszy A4Tech po kilku miesiącach użytkowania zaczynały "biegać" po ekranie i włączać co popadnie? Jeżeli tak, to jak to naprawić i czym to jest spowodowane? Mi tak już trzy myszy wysiadły. Teraz mój kolega ma ten sam problem. Myślałem, że to wina windowsa xp, ale na 98 i 2000 jest to samo. Gdy zapytałem się sprzedawcy to powiedział, że trzeba ze strony producenta ściągnąć jakiś program do kalibracji myszy i ją wykalibrować (pierwszy raz słyszę, aby kalibrować mysz)??? . Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam |
dziwne pierwsze słysze. mam a4 techa takiego optycznego i zdarza sie cdzasami ze kursor delikatnie drga, no tak trzesioe sie ale nie biega po calym ekranie. widzialem te dolegliwosc na nie jednej czwórce :) i podobno nie da sie tego wyleczyc.
|
Zapomniałem dodać, że jedną z zepsutych myszy po kilku miesiącach leżenia na stychu podłączyłem do drugiego kompa i narazie chodzi. (Naprawiła się pod wpływem czasu):)
|
sciagnij najnowszy soft do myszy albo przeinstaluj ja calkowicie (wywal z menedzera urzadzen itp.)
|
Już tak robiłem. Próbowałem również różnych sterowników i tych starszych i tych nowszych. Nic nie pomogło:(
|
a moze zalapales wirusa?
|
A ja mam myche A4tech model WWW-9, ma jusch 4 lata i spisuje sie bardzo dobrze a nawet nie instaluje do niej żadnych sterowników...
|
Re: Szalona mysz A4Tech
Cytat:
|
Chłopaki! Prosze mi polecić dobrą, tanią mysz. Może mieć kabel. Chodzi o to żeby była dokładna i nie psuła się od pracy na brudnym, tłustawym (hehe) podłożu. Mam mało lat, pocą mi się ręce i wszystkie moje myszki po kilku tygodniach stają się jakieś takie tępe. Dawno się nie interesowałem tematem i nawet nie wiem co jest na rynku. Wszytkie mają w podwoziu kulkę? Linki do opisów i / lub aukcji mile widziane. Może ktoś się natknął na jakiś ranking albo coś w tym guście?
|
Cytat:
|
Mi A4Tech czasami wariowal. Jak nie ruszalem myszka to bylo ok, ale wystarczylo ruszyc myszka to latala po calym ekranie i klikala we wszystko co mozliwe. Zwykle pomagal albo restart albo kilkakrotne stukniecie mszka o biurko. Mysle ze jest to spowodowane tym, ze kabel w tych myszkach przy "wyjsciu" jest bardzo mocno zaginany. Ja musialem skrocic kabel juz kilka razy...
|
Re: Re: Szalona mysz A4Tech
Cytat:
|
Cytat:
Chyba skrócę kabel tak jak piszesz. Wielkie dzięki for all |
moja czasem wariuje ale zawsze pomaga wylaczenie zasilania odczekanie kilku sek i wlaczenie spowrotem
|
Kabel trzeba uciac tam (nawet kawalek przed), gdzie wchodzi w obudowe myszki. Potem tylko polaczyc przewody (z drugiego konca uciac jakies 2-3 cm od wtyczki - tej ktora laczy kabel z plytka ze scalakami myszki) i powinno dzialac.
Jest jedno ale...po tym jak 2 krotnie naprawialem myszke kabel sie "troche" skrocil ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:48. |