![]() |
Problem w połowie nagrywania
Po 1. Witam i przepraszam jeżeli podobny temat już był.
Po 2. Przepraszam za źle sformułowany temat :chytry: A więc problem tkwi w tym, że podczas nagrywania pod XP w Nero gdzieś w okolicach 50 % chociaż to jest różnie w zależności od ilości nagrywanych danych wyskakuje niebieski ekran na którym białymi literami jest napisane coś w stylu "(...) IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, Jeżeli pojawiło się to po raz pierwszy zrestartuj komputer, jeżeli nie sprawdź czy nowy sprzęt został poprawnie zainstalowany (...)" Nic nie pozostaje tylko reset. Z kolei gdy jeszcze raz spróbuje nagrać płytę wyskoczy ten sam błąd tylko, że na chwilę przed uruchomieniem Windowsa i to nawet go nie widać bo jest przez ułamek sekundy i sam się resetuje i tak w kółko. Mój komp: GeForce 4 Ti4200 AGPx8, Płyta Mercury KOB133a FSX, Athlon 1000, 256 SDRAM. Z góry mówię, że w tych sprawach jestem nowicjusz więc prosze o wyrozumiałosć :) Pozdrawiam. |
|
Jeżeli dobrze rozumiem :
Primary Master : Twardy Sec Master : Teac - nagrywara Sec Slave : Asus - Cd |
wywala ci BSOD prawdopodobnie od kontrolera IDE, nie kreciles moze magistrali pci?
inna sprawa - czy stery do chipsetu sa ok |
Stery tak. A tego pierwszego nie rozumiem. :>
Pozdrawiam. |
Dodam jeszcze, że gdy odłącze CD-ROM to idzie nagrać z max. prędkością x 16, ale się nagra, lecz gdy podłączam inny CD-ROM jest to samo :(
---------------- Próbowałem takich ustawień: Prim Master: Twardy Sec Master: - Prim Master : Nagrywara Prim Slave : CD-ROM Twardy CD-ROM Nagrywara - Nagrywara CD-Rom Twardy - I nic... :buu: |
Przepraszam, że nie edytowałem tamtego posta, ale tak to tutaj chociaż ktoś zajrzy ;)
A więc myślałem że to tylko problem z nagrywaniem / korzystaniem z nagrywarki, a gdy chciałem zainstalować coś (Diablo) z CD-ROMU wyskoczył również blue screen, ktoś mi doradził, że to może być płyta główna. Może jakieś sugestie ? Pozdrawiam. |
Sprawdz czy na nagrywarce masz nastawione na Master a CD-ROM na Slave.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:37. |