![]() |
Która tłocznia WYTWARZA !!! najlepsze CD-R/CD-RW ?
Poniewaz wiele jest dzis roznych plytek,
Verbatim, Esperanza, Akoss, Hawk, Media Store, Dysan itp. to i tak w kazdej z nich znajdziemy wielu wytworcow wytwarzajacych dla tej samej marki. W zwiazku z tym mam takie pytanie, jakiego producenta(-ow) uwazacie za godnego polecenia.O ile wiem to sa tylko 4 wytwornie plyt zajmujace sie wytwarzaniem, ale moze sie myle. Powiedzcie cos na ten temat. i jeszcez jedna rzecz ktore plytki uwazacie za mocne, czyli trwale, jakie firmy (nazwa, typ ) i jakie wytwornie je wuytworzyly. Dzieki za wszytkie dyskusje . Aha jesli cos jest nie zrouzmiale , to napiszcie a ja wyjasnie , bo moze troche zagmatwalem temat. Pozdrwionka |
opcja szukaj, bylo to omawiane nawet niedawno na forum
|
Chyba jednak zle mnie zrozumiales
Nie chodzi mi o firme ktora widnieje na opakowaniu/plycie ale o wytwornie plyt np.GigaStorage I w zwiazku z tym jeszce raz pytam sie ogolu : Jakie wytwornie polecacie. |
looknij tutaj http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/koloryplyt.php3 - jest tam opisana trwałość płyt po barwnikach. Wychodzi z tego, że złote i czarne są najtrwalsze (około 100 lat).
|
Ja myśle że Taiyo Yuden Company Limited i Mitsubishi Chemicals Corporation - stosują do wytwarzania płyt Cyjaninę - zielony lub niebieskawy spód :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:26. |