![]() |
Ktore z płyt dostepnych dzis na rynku sa trwale ?
Powiedzcie ktore z dzisiejszych plyt sa trwale, tzn. wytrzymuja kilka lat. Nie rozpadaja sie lub sa nie do odczytu po kilku miesiacach albo nawet tygodniach.
No i ich cena nie jest zbyt wysoka. Dzieki za posty |
To ja sie doczepie :fiu:
Co myslicie o Datex 700MB 48x Silver ( ale sa zlote :D ) nagrywane z predkoscia 32x na Litku 52x, 99-100% zielonych kwadracikow. Ile takie cos wytrzyma ??? Plytki od Digital Storage, Litek 52x ogranicza zapis do MAX 32x :glaszcze: |
Według mnie Hawki 700mb 42x , Verbatimy 700mb 42x i oczywyście Esperanza- black 700mb 48x
|
Tribunal gdzie Ty takie płytki (42x) widziałeś???
Ja polecam Verbatimy, a także wszystkie płytki z czarnym spodem, mnie jeszcze nie zawiodły.... Pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Coz moge dorzucic - TDK metalic i D-view, Dysanki klasyczne i black (wolalem stare niz te z zielonym paskiem, harlekiny tez nie sa najlepsze). Bardzo dobre sa tez Philipsy 48x w slimach od riteka. No ale te najtansze nie sa :) Jezeli szukasz plyt i tanich i niezlych to chyba esperanza silver-silver bedzie najlepszym wyborem |
Ja bym jeszcze dodal nowe TDK Speed-x. Swietne plytki, czego niestety nie mozna powiedziec o ich cenie. No ale za jakosc trzeba placic;)
|
Cytat:
Z Esperami silver-silver tez jest różnie, najlepsze były A+ od CMC, ale co jestem w sklepie to inny producent. Nie polecam natomiast Esperanzy silver-blue x48 od Gigastorage, płytki zupełnie przeciętne. Wracając do trwałości płytek, to się ostatnio przeraziłem jak zrobiłem test mojej istalki W98 (3~letnia CDR). W K-probe wyszła mi jednolita niebieska powierzchnia. Dopiero po przeskalowaniu cokolwiek było widać. Średnia ilość błędów była ponad 30 a max 43!!! |
To ja mowilem wlasnie o tych indexowanych 32x
Smart-burn: This Disc is designed for CD-RW/COMBO Drive Only. Disc Type, Material = CD-R, Cyanine ATIP Lead-in = 97m 28s 10f Norminal Capacity = 702.83MB (79m 59s 74f) Disc Manufacturer maybe = GigaStorage(8X) SMART-BURN Speed Limit = 16X |
ja polecam wszystkie płytki z czarnym spodem, najlepsze bodajże Verbatimy
BLACK CD RULEZZ !!!!!!!! :) |
Verbatim robi bardzo trwałe płytki ...super azo ,metal azo, crystal.
|
Verbatimy - wszystkie rodzaje
TDK - wszystkie rodzaje Plextor Dobre są też LG (mam kilka 5 letnich i są OK) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:14. |