Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Gorące komórki (https://forum.cdrinfo.pl/f5/gorace-komorki-24788/)

woitas 23.08.2003 11:22

Gorące komórki

Na stronie Chip'a znalazlem ciekawy news:

"O tym, jak groźne mogą stać się używane codziennie gadżety, przekonała się 33-letnia Holenderka.
Kobieta upuściła na ziemię telefon komórkowy, który od wstrząsu uległ wyłączeniu. Gdy go podniosła i po włączeniu próbowała zadzwonić, aparat zapalił się, powodując u właścicielki oparzenia twarzy.
Jak poinformował przedstawiciel producenta, firmy Nokia, przyczyną "kieszonkowego" pożaru był akumulator wyprodukowany przez niezależną firmę, z którą Finowie nie współpracują.
W bieżącym roku Nokia już przestrzegała użytkowników komórek przed przegrzewającymi się zamiennikami swych akumulatorów, dostępnymi w Europie, Afryce oraz Azji.
Według firmy zagrożenie mogą także stanowić nieoryginalne ładowarki do telefonów."

Kto by pomyslal... :chytry:
ciekawe, co czuja czytajac ten tekst ci, ktorzy uzywaja elektrycznych szczoteczek do zebow... ;)

MaciejT 23.08.2003 11:25

elektryczne szczoteczki to jeszcze nic, ale elektryczne szczoteczki z nieoryginalnymi zamiennikami baterii!!!

:zeby:

woitas 23.08.2003 11:34

Cytat:

Zbieg12 napisa***322;(a)
elektryczne szczoteczki to jeszcze nic, ale elektryczne szczoteczki z nieoryginalnymi zamiennikami baterii!!!

albo wibratory :D ^_^ :D

epol 23.08.2003 17:32

Po prostu Nokia nie miała innego wytłuczameczia i powiedziała że używała ta babka niepryginalnych akcesorii, kótra są tansze od orygina;lnych z 5 razy :)
Nokia produkuje tele na masówke a nie na jakość!

Torwald 23.08.2003 18:55

Jatam sie teraz boje do lodowki podejsc...a jak mnie zarmozi na amen ? ;)

Pawel_k 23.08.2003 20:33

Cytat:

Zbieg12 napisał(a):

oj.... :) cos mi sie zdaje ze dentysci beda mieli w najblizszym czasie niezly wzrost obrotow :P
Cytat:

woitas napisał(a):
albo wibratory :D ^_^ :D
no to wtedy niedoswiadczone dziewczynki wroca do starej sprawdzonej kaszanki :D :D

-Sid-The-Rat=> 23.08.2003 20:40

albo na lono natury i poprosza mlodych i silnych chlopcow o przyniesienie odpowiednich okazow warzyw...

z ta nokia produkujaca na masowke trudno mi sie zgodzic, oj trudno - w rodzinie mam 3 telefony - kazdy innej firmy - i tylko nokia 6210 mojego ojca wytrzymala dluzej niz 2 lata intensywnego zycia... (rodzinka z politowaniem patrzy na ludzi wymieniajacych telefony co miesiac...)

moze kiedys tez sie skusze na komore - i wtedy na 100% bedzie to nokia...

CrazyLucas 23.08.2003 21:43

starsze motorolki tez maja sie dobrze - do dzis mam przedpotopowa cd160 - teraz lezy na polce ale moge ja w kazdej chwili uruchomic
nieco nowsza v2288 (z radiem) tez sie trzyma niezle chociaz do tej ostatnio zagladam z lutownica (wtyczka zestawu sluchawkowego sie wylamuje)

co do noki - laduja do tego szajsu tyle bajerow i roznych gadzetow ze fony sa coraz bardziej awaryjne - n6310i wystarczylo raz spasc na dywan zeby zaczela gubic zasieg - jak nokia to tylko jakas starsza - serai 51xx, 61xx, 6210

Tribunal 25.08.2003 09:45

faktycznie nokia ostatnio coś szajs wydaje ja mam już z rok 3310 i jeszze mi nie nawaliła mam jeszcze stara motorolę ale to jrs straszna cegła zeby pustak nie powiedzieć:).

Pagerus 25.08.2003 11:06

Moim skromnym zdaniem to najlepszy model Nokii to 5110 - twarda sztuka..hehe.. Ponoć nawet Maluchem można po tym przejechać i nic się nie dzieje ;p Teraz mam 3310 i również nie narzekam - nie spieszę się również z wymianą aparatu. Gdyby w tym moim był port podczerwieni to na pewno jeszcze długo bym go nie wymieniał ;P Mimo wszystko myślę, że mój następny telefon to również będzie Nokia - ale pewnie będę bardziej stawiał na jakość telefonu niż na ilość gadżetów w nim.
Co do baterii to nie tak dawno zastanawiałem się nad wymianą - ale teraz się obawiam, że pewnego razu wybuchnie mi w kieszeni spodni i co będzie? ;P
Swoją drogą - ile może kosztować oryginalna bateria do N3310?

Tribunal 25.08.2003 11:40

Jak jż chcesz kupić dobrą baterie do nikii to polecam ci Litowo jonowa można ją doładowywać kiedy chcesz i trzyma ponad tydzień ja taka mam i jestem z niej zadowolony kosztje około 45zł.

Pagerus 25.08.2003 11:48

A jakiej firmy jest ta bateria?

kraluk 25.08.2003 12:57

Cytat:

Pagerus napisa***322;(a)
A jakiej firmy jest ta bateria?
Pewnie China Corp. :D :D ^_^ ^_^
Ale na pewno byla 'Made in China'
Pozdro;)

Pagerus 25.08.2003 13:59

Cytat:

kraluk napisa***322;(a)
Pewnie China Corp. :D :D ^_^ ^_^
Ale na pewno byla 'Made in China'
Pozdro;)

Hehe - zapewne masz rację ^_^ Ale swoją drogą ciekawe czy jest jakaś firma, która robi w miarę dobre baterie - i nie płaci się wówczas dodatkowo za nazwę firmy...

CrazyLucas 25.08.2003 14:34

baterie do mojej motki i do nokii 32110 i 5110 qmpla kupowalem kiedys w sklepie internetowym www.poltronic.com.pl - wszystkie maja ponad rok i sie trzymaja, mam nadzieje ze teraz tam szajsu nie sprzedaja

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:54.