![]() |
teoria ;D
witam... ;>
ostatnio sobie tak patrzylem na nero info tool.. i doszedlem do wniosku ze wiekszosci rzeczy nie kumam ;D konkretniej chodiz mi o tabelke supported read features... mam taka prosbe moglibyscie mi wytlumaczyc nastepujace pojecia? tak na chlopski rozum ;D 1.DVD-RAM - wiem ze to oznacza random access memory ale jak to sie ma do plytek? 2.DVD-ROM - read only memory wnosikuje ze tak jak cd-rom ;D "tylko do odczytu" 3.DVD-R 4.DVD+R (o co chodziz tymi plusami i minusami? nawiasem mowiac mysallem ze to nei minus a myslnik ;D ) CD+G - zielonego pojecia nie mam ;D dzieki pa |
To są standardy DVD. Jest ich kilka (plusy, minusy, RAM, ROM).
Co niektóre napędy DVD nie potrafia odczytywac wszytkich tych standadów, tak samo jest z nagrywarkami DVD. |
heh to ze to sa formaty to ja wiem po prostu kcialem wiedziec czym sie roznia... a CD+G?
pozdro |
cd+g to zdaje sie format audio z cd-textem i obrazkiem *.bmp zapisanym jakos na tejze plycie
|
Re: teoria ;D
Cytat:
|
no ok przeczytalem ;> tylko ze to jest CD-G... to jest to smao co CD+G? ;>
|
tak jak napisalem wyzej - plyta z grafika, czyli TAK
|
a wiec? ktos wie co oznaczja te plusy i minusy?
|
czlowieku, nie widzisz odpowiedzi wyzej?
tam jest napisane: "TAK" |
sorry ze dafno nie odpowiadalem ale bylem wyjechany...
do zbiega - czlowieku widze ale to sie tyczy cd+g a ja ise pytam plusy i minusy w dvd-rom dvd+rom... pozdro |
czytac umiesz? dostales link do slownika - wystarczylo zmienic literke z 'c' na 'd' i mialbyc o tych minusach
http://www.cdrinfo.pl/software/slown...k.php?litera=d |
eehhh.. dopra odsylac do slownika tylko potraficie wiem ze trzeba zmienic literke na d ... pierwsze co to zanim przyszdlem na to forum zajrzalem do slownika... a tam DVD-RW i DVD+RW nie roznia sie niczym znaczacym w opisie kcialem po prostu poznac wasze opinie i wiedze na temat tych standardow.. ale dopra taaaa mniejsza
nerka |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:16. |