Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Foobar 2000 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/foobar-2000-a-24809/)

T-rex1 23.08.2003 21:03

Foobar 2000

Witam !
Poszukuję spolszczenia do tego super odtwarzacza.

artoor 23.08.2003 21:45

Re: Foobar 2000

Cytat:

T-rex1 napisa***322;(a)
Witam !
Poszukuję spolszczenia do tego super odtwarzacza.

Haha tesh bym chcial! Sid mnie zachecil i chetnie bym po polskiemu tego uzywal ;) bo po engliszu to troche skomplikowane...

-Sid-The-Rat=> 24.08.2003 00:19

ciezko bedzie... zwlaszcza ze co chwila wychodza nowe buildy - i sporo sie miedzy soba roznia...
w razie czego moge pomoc z konfiguracja...

T-rex1 24.08.2003 08:17

Ilość załączników: 1
Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
ciezko bedzie... zwlaszcza ze co chwila wychodza nowe buildy - i sporo sie miedzy soba roznia...
w razie czego moge pomoc z konfiguracja...

To by był duży luksus,to może na początek jak ustawić optymalne parametry odtwarzania.A tak przy okazji co oznacza ta pojawiająca się konsola przy otwieraniu programu.

czero 24.08.2003 11:09

W wielkim skrocie w tej konsoli napisane masz ze program potrzebuje nowszej wersji zeby zaladowac niektore (te co sa wymienione) pliki ;)

-Sid-The-Rat=> 24.08.2003 12:13

pierwsza zasada - nie wiesz co to jest? nie ruszaj defaultow
druga - nie baw sie foobarem na plastikowych glosnikach - bez sensu - ustawienie wszsytkich resamplerow i innych dsp powaznie obciaza procesor - lepiej sobie winampa zostawic

zanim zaczniesz sie bawic ustawieniami - poczytaj 'czym to sie je' - za duzo zebym tlumaczyl (sam przechodzilem przez bolesny proces poznawania 'aaa co to jest?') foobar2000.hydrogenaudio.org, lub sam hydrgen - generalnie nie ruszac defaultow dopoki sie nie wie o co chodzi

T-rex1 25.08.2003 15:29

Cytat:

pierwsza zasada - nie wiesz co to jest? nie ruszaj defaultow
druga - nie baw sie foobarem na plastikowych glosnikach - bez sensu - ustawienie wszsytkich resamplerow i innych dsp powaznie obciaza procesor - lepiej sobie winampa zostawic

zanim zaczniesz sie bawic ustawieniami - poczytaj 'czym to sie je' - za duzo zebym tlumaczyl (sam przechodzilem przez bolesny proces poznawania 'aaa co to jest?') foobar2000.hydrogenaudio.org, lub sam hydrgen - generalnie nie ruszac defaultow dopoki sie nie wie o co chodzi

No cóż , dzięki.

-Sid-The-Rat=> 25.08.2003 15:39

ps. wyszla ostatnio wersja 7.0rcX
ma ona pewna dziwna ( wg mnie glupia bardzo) ceche - szuka pluginow we WSZYSTKICH podkatalogach katalogu w ktorym sise znajduje - dlatego tez zrobienie (sluszne) backupu foobara w katalogu foobara koczy sie tym ze 7rcX laduje stare pluginy z backupu i wywala taki stos bledow - backup radze przeniesc gdzie indiej
a tak powazniej to wrocic do wersji .667 - dziala, pluginy dzialaja - jest fajnie - a na wersje .7 poczekac az przekompiluja pluginy i dojda do ladu... czyli jakis miesiac

T-rex1 25.08.2003 18:26

Cytat:

ps. wyszla ostatnio wersja 7.0rcX
ma ona pewna dziwna ( wg mnie glupia bardzo) ceche - szuka pluginow we WSZYSTKICH podkatalogach katalogu w ktorym sise znajduje - dlatego tez zrobienie (sluszne) backupu foobara w katalogu foobara koczy sie tym ze 7rcX laduje stare pluginy z backupu i wywala taki stos bledow - backup radze przeniesc gdzie indiej
a tak powazniej to wrocic do wersji .667 - dziala, pluginy dzialaja - jest fajnie - a na wersje .7 poczekac az przekompiluja pluginy i dojda do ladu... czyli jakis miesiac

Pójdę za radą i wrócę do wersji .667

Ormianin 26.08.2003 09:48

Cytat:

T-rex1 napisa***322;(a)
Pójdę za radą i wrócę do wersji .667
W temacie bylo jakby to tak foobara na polski jezyk przerobic... a moze by tak do samego autora napisac, toc on jest polakiem przeciez

pozdrawiam :)

-Sid-The-Rat=> 26.08.2003 13:15

niby on jest - ale w tej chwili foobar zaczal mutowac - i sa juz wersje z ktorymi Piotr nie ma nic wspolnego - np wersja Case'a ktora ma tak fajne opcje ze mozna usiasc...

joujoujou 22.05.2005 20:50

Sorka za odgrzanie baaaaaaaaaardzo starego tematu, ale mam pytanie:
Jak zmusić foobara do odtwarzania muzy w formacie *.shn ?
W ostateczności WMplayera. :|

Calme 22.05.2005 21:05

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Sorka za odgrzanie baaaaaaaaaardzo starego tematu, ale mam pytanie:Jak zmusić foobara do odtwarzania muzy w formacie *.shn ?W ostateczności WMplayera. :|

Hmm a w zasadzie dlaczego masz z tym problem ??
Format .shn czyli tzw. Shorten jest normalnie (a przynajmniej powienien byc) odtwarzany przez foo > wejdz sobie w katalog foobara > odpal plik fooassoc.exe > wybierz na liscie Shorten (.SHN) i powinno zadzialac....
Jezeli nie zobacz po wejsciu w foo > preferences > components > okno po prawej czy masz na liscie "Shorten decoder" foo shn - jesli nie masz prawdopodobnie wersje light i trzeba bedzie go sobie zassac i wrzucic do pluginów :)
W razie dalszych problemów zapraszam z pytaniami na Polskie Oficjalne Forum Użytkowników foobar2000

joujoujou 22.05.2005 21:20

Serdeczne dzięki @Calme, znalazłem, konkretnie tutaj:
http://www.stud.uni-karlsruhe.de/~uybc/#foo_shn

Widocznie mam wersję lite, bo go nie było, ale już jest i działa! :spoko:

Alinoe 07.06.2005 15:12

to i ja odgrzeję - czy można zmienić interfejs programu (np jakies skóry)?? i gdzie tego ew szukac w opcjach??

pozdro, marcin

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:57.