![]() |
Harry potter tom V
Dla maniakow Harrego Pottera.
Harry Potter i Zakon Fenika Tlumaczenie calkiem dobre, a nawet lepsze. Chwilowo 29 rozdzialow, ale co kilka dni sa nowe. |
Eh, ale nowosc, chyba kazdy to zna? :)
pozdro ;) |
faktycznie... starosc nie radosc - przeczytalem w oryginale - a na tlumaczenie raczej poczekam oficjalne i papierowe - przyzwyczailem sie do tamtego stylu - a czytanie z monitora to zbrodnia dla oczu...
|
Cytat:
Bo przymknięta gałka to po pozdrowieniach jest... ;) Pozdrawiam PS ja nie znałem, ale rzecz jasna zgadzam się z Sidem co do oczu i również poczytam jak będzie onwirtual PS2 wersję orginalną widziałem wczoraj w Toruniu za 90 złociszy, ciekawe po ile będzie polska? |
Jeśli to tłumaczenie jest równie wspaniałe jak parę innych, z którymi się dotychczas spotkałem - to też poczekam na oficjalnie przetłumaczoną wersję. Chyba, że autor tamtego tłumaczenia będzie się opierał na tym albo na jakimś innym, nieoficjalnym tłumaczeniu ;p W sumie to mam jeszcze czwarty tom do przeczytania, więc do tego piątego aż tak mi się nie spieszy ;)
|
a ja tez poczekam na ksiazke :)
tego przeczytam tylko 1. rozdzial |
Hehe, wiecie... jak ma sie lcd to moze i nie taka zbrodnia, a najlepiej wrzucic do syntezatora mowy, ja tak zrobie, to mi przeczyta :P
pozdro ;) |
Tylko z tymi syntezatorami mowy to różnie bywa - jak dotąd spotkałem się z takimi, których nie dało się słuchać w ogóle... ;p
|
ja mam lcd - i to taki ktory mozna obrocic - fajne toto - ale i tak czytac 500 stron z tego to zbrodnia - do pomocy przy ustalaniu wygladu dokumentow czy html'ka - spoko - do czytania - nie
a syntezatory to tak jak te nieszczesne mp3->midi - jeszcze sie nikomu dobrze nie udalo (i dlugo nie uda...) |
Fakt - miałem nieszczęście słyszeć parę mp3 przerobionych na midi przy pomocy tego typu programów - tragedia... :( Do robienia midi chyba trzeba mieć talent - bo niektóre z nich brzmią naprawdę nieźle... (ale nie wszystkim autorom chce się dopasowywać instrumenty do tego aby były jak najbardziej zbliżone do oryginałów i robią na tzw. wała :( - a czegoś takiego nie da się słuchać)
|
A ile jest wszystkich rozdziałów w tej książce?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:47. |