![]() |
dvd+r dvd-r
prosze was o szybka odpowiedz czy plyty dvd-r tak samo sie nagrywa jak plyty dvd+r? (nagrywarka dvd nec wszystkie standarty)
z gory dzieki ps w nero bo tylko to mam ktos mi niby powiedzial kiedys ze ktores dvd+r lub dvd-r trzeba formatowac przed zapisem ale to chyba jakas bzdura jest? |
Cytat:
Co do drugiej częście to płyty dvd±r tak jak płyty cd-r nie formatuje się, od tego są płyty dvd±rw jak i również płyty cd-rw. Nie wiem jak jest z płytami DVD-RAM. |
yhy
po prostu mam taki problem ze dwuformartowy nec nagrywa mi dvd+r a cos ne chce ruszac dvd-r i nie wiem o co chodzi
|
Może ta nagrywarka nie pozwala nagrać na takich płytach. Jeżeli nagrywarka pozwala nagrać płytę DVD to nie znaczy, że musi obsugiwać wszystki rodzaje płyt DVD.
|
A ja moze doloze jakies pytanko od siebie.... w dwoch zdaniach jaka jest roznica miedzy tymi fromatami + i -? Bo chce kupic Lite-ON LDW-401S a ona ma tylko format +
Drugie pytanko, czy sa jakies specjalne plyty dvd+r? |
pawi rozawiłeś mnie do łez
różnice w dwóch zdaniach ? :)"Różnią się sposobem zapisu danych. Format "+" jest nieco lepszy ale sprawia większe problmy starszym urządzeniom, nie działa na komputerach Apple i nośniki są droższe" Jasne że można kupić płyty "+R", bo niby poco byłyby nagrywarki, zdefiniuj "specjalne" ? - jeśli porządne to RITEK, Ricoch, TDK, Verbatim :P |
Cytat:
nie wiedzialem po prostu ze sa plyty DVD+R (myslalem ze sa tylko DVD-R i ze zero roznicy miedzy nimi ;)) bo nie interesowalem sie tematem... wiadomo juz ze kupie DVD+RW pozdro :) |
Z ceną nośników to już jakby nieaktualne. Dane z dwóch niezależnych hurtowni: cena +R i -R x4 jest jednakowa
|
panTOMas
podaj ceny hurotwniane :) ciekawi mi jak to teraz stoi i jakich firm nosniki |
Memorex x4 - 7,50 +VAT
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:13. |