![]() |
Zabezpieczylem sobie komputer - pomóżcie!!!
Wlasnie
Zabezpieczylem komputer tak aby nikt nie mogl sie do niego wlamac, a teraz gdy mam firewall sprzetowy, zapomnialem już JAK SOBIE KOMPA ZABEZPIECZYŁEM :) Otóż zrobiłem tak, że za każdym razem gdy WinXP się włącza, konto Gościa (przez konto Gościa jest realizowany dostęp sieciowy do kompa) ma być ZABLOKOWANE. No i jest zablokowane :zeby: Pamiętam tylko że gdzieś GŁĘBOKO grzebałem :) jak na mnie to bardzo głęboko :blee: Pomóżcie :ysz: Aha, opis jak to zrobić wziąłem z jakiejś strony :wsciekly: :help: |
A cos wiecej mozesz powiedziec? Mam ci powiedziec w ktorych kluczach rejestru sie to ustawia?
|
to były usługi jakies czy cos, nie grzebalem w rejestrze tylko to bylo cos jak konsola zarzadzania, a uruchamialo sie ja jakims poleceniem w stylu msconfig (oczywiscie to nie to)
wlasnie: to byly jakies ZASADY |
moge niesmialo zapytac jaki byl cel tych zabiegow?
|
polecenie to pewnie gpedit.msc
|
Cytat:
|
Cytat:
Moze zasady zabezpieczen lokalnych w narzedziach administracyjnych (?) |
No więc tak klikasz prawym na mój komputer wybierasz zarządzaj, po lewej w oknie eksploratora wybierasz >>użytkownicy i grupy lokalne>>potem Użytkownicy i po prawej w oknie wyświetlają się konta z twojego kompa, a potem na gościa mycha dwa razy i robisz z nim co chcesz.
O to ci chodziło PS można terz wejść w ten sposób Start>>uruchom>>MMC>>ok>a potem wybierasz odpowiednie przystawki do konsoli zarządzania ale 1 sposób jest łatwiejszy i szybsz |
watpisz w moje umiejetnosci? :)
napisalem ze ustawilem ze za kazdym razem jak uruchomie kompa konto goscia jest ZABLOKOWANE, niewazne co z nim robilem przed restartem to jakas ZASADA zabezpieczen (tylko jaka :)) |
Hmm, zasada powiadasz. Juz szukam.
|
hmmm, ale tak czy owak to nie jest problem bez wyjścia. Problem jest na poziomie systemu operacyjnego, a nie wcześniej czyli np. nie w Biosie.
Jeśli ciężko z tym żyć to nie widze problemu aby sformatować dysk C: i na nowo wgrać system :) |
CIAPEK wiesz ile to roboty z sadzeniem od nowa programow ...
|
Cytat:
nie wiem stary!^_^ Ja spędzam średnio tak ok. całego popołudnia potem na configu, gdy wcześniej wgram nowy system. Wgrywam wtedy tylko podstawowe rzeczy, bez żadnych pierdół i czuje powiew świeżości. ;) Nie wiem ile nasz kolega Zbieg ma tych programów, może zostaje mu jeszcze jakiś dodatkowy config z tego tytułu, iż jest modem. Nie wiem, ale to nie jest przecież nic złego i żadna tragedia. Ja zawsze cieszę się jak jade na świeżo co wgranym systemie. Ale rozbawiłeś mnie do bólu. Nie wiem jak się sadzi te programy, a tym bardziej nowy system:D :3msie: |
ja jak biore sie za reinstalacje to mi to zajmuje minimum 2 dni ;)
sadzic = instalowac :D |
Cytat:
no czasem ta instalka sie przedluza zeby wszystko dopiac na ostatni guzik |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:29. |