![]() |
Nagrzewnica do WC
Jaką byście mi polecili tzn z jakiego samochodu nagrzewnicę tak żeby się nadawala do WC? Oczywiście musi być miedziana bo aluminiowa powoduje korodowanie bloku. Aha mam jedną taka ze Stara ale niewiedzieć czemu część wody odrazu kierowana jest na wyjście???
|
:blee:--->:D
|
Ciepek chyba nie jesteś znawcą tematu :D:D:D
WC --> water cooling |
od kadetta jest dobra, montowałem, ale ogólnie w kadettach jest wiele typów nagrzewnic, mozesz trafić na różne, np. takie fajne małe
podobno miedziane mają też chryslery takze niektóre fso 125p i polonezy często to nie miedź bedzie a mosiądz - też dobry aluminiowe też będą dobre, jak wlejesz środek o nazwie COPAL. Jest drogi, ok 60-70 zeta za litr, który starcza na chyba kilkaset litrów wody, a mniejszych opakowań nie ma :( COPAL jest stosowany do instalacji CO, chłodniczych i tym podobnych, więc kupić go można w takich sklepach, nie wiem dokladnie, bo nie stosowałem. |
Cytat:
3 w nocy troche nie zajarzyłem, ale i tak nic tu po mnie... nie pomoge:) |
ja tam w takich zagadnieniach polecam ten adres
|
Ogolnie forum tweaka. Ludzie robia z kompami takie rzeczy ze sie w glowie nie miesci ;)
Np. takie cos "desktop moding" http://torwald.webpark.pl/pulpit2.jpg A tu wieksza wersja : Skromny desktop Torwalda ;) |
Cytat:
|
sprzedam ci moją nagrzewnicę z Malucha, 24 letnia ale nadal na chodzie :D
P.S. dawno nie próbowałem ;) |
Cytat:
Wcale trudne do zrobienia to nie jest (wiem z wlasnego przykladu). |
Qrcze tak na to wszystko popatrzylem i zrobilem wielkie oczy :o :o Mam rozumieć że te statystyki wykresy itp robi się przy pomocy Samurize?
|
Tak, z tym ze ja wiekszosc grafik zrobilem razem z tapeta zeby nie obciazac za bardzo systemu.
|
@Ziele, ja tez zrobilem swoja przerobke, chodzi oto, ze bierzesz taptke, robisz na niej grafe np. paint shop pro, photoshopem, albo paintem :D lol... i w samurize samym tekstem robisz... skrypty do samurize sa na samurize.com ..., a jesli chcesz style to jest taki patch do XP zebys nie musial instalwoac softu typu StyleXP chyba w 4 poscie od goru na pierwszej stronie w w/w linku :)... ja nie polecam, przez to niemozna zainstalowac sobie Service Pack 1... na xp ofkooz, przy okazji samurize tylko na xp dziala :), albo na rodzinie z NT :)..., ja zawsze po zmianie stylu i tak zmieniam na standardowy bo mi sie nudza :)
pozdro ;) |
nie wiem ale ja nie lubie styli ;) nawet w xp lune wywalilem
moj komp by chyba nie wydolil ;) |
Troche zaczeło mi już wychodzić ale mam problem z kursorami. Są w jednym pliku *.CurXPTheme i teraz jak to załadować?
ps. chyba się temat deczko zmienił ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:39. |