![]() |
Kopia DVD 1:1
Witam
Zakładając że mam płytę DVD z filmem, menu etc. i zajmuje on mniej niż 4.3Gb, jak można ją przegrać na DVD-R? Praktycznie powinien się zmieścić tylko jakiego softu użyć? Thx za pomoc K |
|
dvdxcopy- 1:1 perfect
|
RecordNow MAX , Nero 6...11 - o ile płyta nie jest zabezpieczona . Jeśli tak to niezbędny jest DVD Decrypter lub Shrink Dvd .8)
|
Jako nowy na forum witam i pozdrawiam wszystkich.
Tak się szczęśliwie złożyło że zostalem posiadaczem smażalni Pionka oznaczonego jako DVR-A06. Czytając zawartość forum znalazłem wiele cennych rad i wskazówek za które wszystkim dziekuję. Takie forum to skarbnica wiedzy. Klepię posta pod tym topiciem a to ze względu na to iż nie mam kompletnie koncepcji jak wykonac kopię płyty która zawiera 7,48 GB danych i na dodatek nie jest to film? Dokładnie chodzi o wykonanie kopii bezpieczeństwa gierki MGS 2. Wielkie dzięki za ewentualne wskazówki. Pozdro. |
Najprościej :
1. zgrać na dysk za pomocą programu DVD Decrypter zawartość płytki 2. użyć programu Dvd2one pokazując mu jako żródło katalog, ktory podalismy DVD Decrypterowi 3. Uruchomic Nero - DVD Video - przeniesc pliki utworzone przez Dvd2one do Video_TS i burn. DVD Decrypter umozliwia nam wykorzystanie programow, ktore nie chca robic obrazu z zabezpieczonych plyt - bardzo przydatne. |
Cytat:
przy pomocy 3 programów, w tym 2 komercyjnych? wyżej podałem opis, jak to zrobisz przy pomocy jedynie darmowego DVDDecryptera, po co w to mieszać jeszcze coś innego? |
Co do MGS2 na PS2 gra została "przeniesiona" na DVDR poprzez wycięcie kilku ścieżek dzwiękowych DD5.1 zostały tylko sterofoniczne.
|
RobsYoda
Hmm, no masz racje, najprosciej dla mnie ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:24. |