Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Problem (https://forum.cdrinfo.pl/f15/problem-24962/)

artifat 28.08.2003 16:40

Problem

Próbuję dokonać konwersji divx do dvd według opisu cobry i mam w związku z tym kilka pytan , jak pozbyć się logo CCE z filmu i dlaczego po obóbce film został podzielony na dwa ekrany z którycz prawy jest z lewej strony a lewy z prawej ?
I mam ogromną prośbę czy mógłby ktoś mi wysłać "Cinemaster Decoder"
bo za diabła nie mogę ich nigdzie znależć .

Mój email : artifat@tlen.pl

Z góry dzięki .

waszq/pl/ 28.08.2003 23:21

a wiec tak " po 1 masz wersje pewnie 2,50.x.xx. demonstracyjna po 2. o podziale ekranow mi nie wiadomo nic ale gdzie ty je masz podzielone ? w dvd maestro czy cce? a pliczek ci wysylam.pozdrowionka

artifat 29.08.2003 07:19

Dzięki za pliki , co do podziału ekranów o którym pisałem wcześniej to tak wygląda film po obróbce CCE .

artifat 29.08.2003 18:44

Mam jeszcze jeden problem mianowicie w dvdmaestro nie mam opcji "Import Media Assetsem" , mimo że wcześniej opcja ta była dostępna .

Fafer 30.08.2003 12:17

Pierwszy raz słysze zeby cce dzielił obraz na dwa ekrany moze oglądzasz to wszystko w Virtual Dubie? :).
Zaś import assets jest po kliknęciu prawym klawiszem myszy w okno assets.

artifat 30.08.2003 17:31

Oglądając pod media playerem mam dwa ekrany tak jakby podzielić ekran filmu na pół i przenieść prawą na lewą i odwrotnie nie wiem czy czasem nie popierniczyłem czegoś przy tworzeniu skryptu.
Co do opcji Import Media Assetsem już znalazłem ale dzięki , zamotałem się bo nie było zaznaczonego okna assets bin w opcji View.
Dopiero raczkuję więc zdarzaję mi się takie błache błędy .
Spróbuję przez niedzielę obrobić pod CCE ponownie jakiś filmek zobaczymy co mi z tego wyjdzie .

kwapakwa 03.09.2003 22:47

Witam wszystkich!

Wlasnie wypalilem swoj pierwszy filmik metoda wg skryptu Cobry!:jupi: Udalo sie - wielkie dzieki dla Cobry, ze sie przez to wszystko przekopal i podzielil z innymi!:czytaj:
Zrobilem to troche na slepo, bo nie dziala mi podglad w DVDMaestro.Mam wersje niby z decoderem Cinemaster-jest to maly plik exe, po odpaleniu ktorego nic sie nie dzieje-tzn cos kopiuje do win/system32, melduje ze jest zainstalowany OK i...nic.:( Czy ktos moze mi pomoc jak to ugryzc?Moze trzeba jakies pliki przekopiowac z glownego katalogu DVDMaestro do WIN/system32?A jesli tak to jakie?mam np Cinmst32.dll i Cimhook.dll. Jesli to za malo czy moglby mi je jakis dobry czlowiek podrzucic e-mailem? Bylbym zobowiazany.
A co do logo-probowalem wielu wersji CCE od 2.50 2.67 i kazda dawala mi logo.Czy istnieje w ogole ''na rynku'' jakas wersja bez logo?I dla jasnosci - probowalem WIELE wersji.Czy jest jakis sposob na pozbycie sie tej niebieskiej plamy? ufff-jesli ktos dobrnal do konca mojego posta to podaje maila:

kwapa1@tlen.pl

dzieki z gory i siemanko!

kwapakwa 04.09.2003 19:42

Witam ponownie!

Juz rozwiazalem problem Cinemastera-hula az milo popatrzec.Zostalo tylkom logo...:(

Na ra!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:54.