Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   problem - TEAC nie czyta płyt (https://forum.cdrinfo.pl/f2/problem-teac-nie-czyta-plyt-25001/)

rcobex 01.09.2003 20:21

Cos mi sie wydaje ze ta nagrywarka sie sypneła.....kiedyś mialem to samo z Plextorem, staszy model 24/8/24 chyba, dokładnie taki sam objaw. Kombinowałem ze wszystkim, chyba z tydzień się bawiłem i nic to nie dało. Serwis i naprawa :(

esem 01.09.2003 17:59

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Domyślam się, że BIOS Twojej MB ma ponad 3 lata - staruszek.
W tamtych czasach nikt nie miał pojęcia, że będziesz miał taką nagrywarkę.
Niezależnie od losów Twojej nagrywarki pomyśl o nowym BIOSie. 8)

Oczywiście chodzi o BIOS do MB a nie do nagrywarki - mam wrażenie, że mnie nie zrozumiano. 8)

mr_spock 01.09.2003 11:54

Cytat:

alienka napisa***322;(a)
mr spock
No ja sie wybieram do serwisu.
Wydaje mi sie ze gwarancja jest na 2 lata, ale glowy nie dam sobie obciac. Musze poszukac tego swistkagwarancyjnego.

esem
Wybacz.. ale jakim cudem to moze to byc BIOS albo plyta glowna,
skoro jeszcze jakis czas temu nagrywarka czytala te plyty a teraz ich nie czyta??

Byłem dzis w sklepie zapytac sie o gwarancje. Racja Alienka, 2 lata.

esem 01.09.2003 06:37

Domyślam się, że BIOS Twojej MB ma ponad 3 lata - staruszek.
W tamtych czasach nikt nie miał pojęcia, że będziesz miał taką nagrywarkę.
Niezależnie od losów Twojej nagrywarki pomyśl o nowym BIOSie. 8)

mr_spock 31.08.2003 21:10

aha jeszcze jedno. "swistek gwarancyjny" hmmm, ja nic takiego nie dostalem - chyba. Mam tylko fakture, ale ty chyba chodzi wlasnie o dowod zakupu?

mr_spock 31.08.2003 21:07

4in1 mam zawsze aktualne, DMA aktywne (sprawdzane też InfoToolem), bios w nagrywarce wgrywalem nowy jak jakis wychodzil (aktualnie 1.0h, wersja k u mnie nie trybila). Bios w "MB":P to juz radykalny krok... przez to mozna miec w porywie 2 niedzialajace uzadzenie, nigdy tego nie robilem i srednio mam ochote. Sprubuje na innym kompie tak jak radziles, ale cos czuje ze nic z tego. Plytki tłoczone ktore chodzily do przed wczoraj ok, dzis sa niewidoczne. Takie juz moje fatum, poprzednia nagrywarke tez miałem równo rok :(

esem 31.08.2003 20:04

Cytat:

alienka napisa***322;(a)
mr spock
Wydaje mi sie ze gwarancja jest na 2 lata, ale glowy nie dam sobie obciac. Musze poszukac tego swistkagwarancyjnego.

esem
skoro jeszcze jakis czas temu nagrywarka czytala te plyty a teraz ich nie czyta??

Z tym serwisem to jeszcze poczekaj: to jak wizyta w zakładzie pogrzebowym: jakość serwisów jest niska.
Poszukaj najpierw przyczyn u siebie: sprawdź nagrywarkę na innym komputerze: co będzie jak serwis odda Ci nagrywarkę z info, że jest O.K.? 8)

alienka 31.08.2003 19:52

mr spock

esem

esem 31.08.2003 14:40

Cytat:

mr_spock napisa***322;(a)
Soltek 75KAV.
Najnowszy VIA 4in1 z www.viaarena.com powinien rozwiązać Twój problem.
Po zainstalowaniu sprawdź DMA.
Gdyby nie pomogło wgraj najnowszego BIOSa do MB. Biosy masz na www.soltek.de.
Powodzenia, dawaj znać jak Ci poszło. 8)

mr_spock 31.08.2003 14:24

Soltek 75KAV.

esem 31.08.2003 09:51

Cytat:

Sory, moze mnie zle odebrales, nie mialem zlych intencji. Pisz moze bardziej jasno, jakie MB?
MB = MOBO = płyta główna. 8)

mr_spock 30.08.2003 21:18

Cytat:

esem napisa***322;(a)
A Twoja MB? Bawisz się w zgadywankę? 8)
Sory, moze mnie zle odebrales, nie mialem zlych intencji. Pisz moze bardziej jasno, jakie MB?

esem 30.08.2003 21:13

Cytat:

Tak po prostu bez zadnych konkretnych powodów pojawiają sie problemy ze sterownikami IDE?
NIe wiem do kogo jest kierowana dalsza czesć tego co napisales, ale sadzac z formy meskiej do mnie. Wiec szukalem na tym forum i podobnego problemu nie odnalazlem, jesli gdzies widzialas to bede widzieczny za link. Sprzet... Teac W540e, o nim tu jest mowa.
Mam jeszcze pytanie czy orientuje sie ktos ile jest gwarancji ne ta spawarke, bo jak rok to wlasnie dzis mi mija :(
Z gory dzieki za odp.

A Twoja MB? Bawisz się w zgadywankę? 8)

mr_spock 30.08.2003 21:01

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Temat jest raczej "klasyczny".
Sterowniki do IDE: tu jest pies pogrzebany.
Użyj opcji: SZUKAJ uwzględnijąc swój sprzęt (nic o nim nie napisałeś). 8)

Tak po prostu bez zadnych konkretnych powodów pojawiają sie problemy ze sterownikami IDE?
NIe wiem do kogo jest kierowana dalsza czesć tego co napisales, ale sadzac z formy meskiej do mnie. Wiec szukalem na tym forum i podobnego problemu nie odnalazlem, jesli gdzies widzialas to bede widzieczny za link. Sprzet... Teac W540e, o nim tu jest mowa.
Mam jeszcze pytanie czy orientuje sie ktos ile jest gwarancji ne ta spawarke, bo jak rok to wlasnie dzis mi mija :(
Z gory dzieki za odp.

esem 30.08.2003 20:47

Temat jest raczej "klasyczny".
Sterowniki do IDE: tu jest pies pogrzebany.
Użyj opcji: SZUKAJ uwzględnijąc swój sprzęt (nic o nim nie napisałeś). 8)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:01.