![]() |
Cos mi sie wydaje ze ta nagrywarka sie sypneła.....kiedyś mialem to samo z Plextorem, staszy model 24/8/24 chyba, dokładnie taki sam objaw. Kombinowałem ze wszystkim, chyba z tydzień się bawiłem i nic to nie dało. Serwis i naprawa :(
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Domyślam się, że BIOS Twojej MB ma ponad 3 lata - staruszek.
W tamtych czasach nikt nie miał pojęcia, że będziesz miał taką nagrywarkę. Niezależnie od losów Twojej nagrywarki pomyśl o nowym BIOSie. 8) |
aha jeszcze jedno. "swistek gwarancyjny" hmmm, ja nic takiego nie dostalem - chyba. Mam tylko fakture, ale ty chyba chodzi wlasnie o dowod zakupu?
|
4in1 mam zawsze aktualne, DMA aktywne (sprawdzane też InfoToolem), bios w nagrywarce wgrywalem nowy jak jakis wychodzil (aktualnie 1.0h, wersja k u mnie nie trybila). Bios w "MB":P to juz radykalny krok... przez to mozna miec w porywie 2 niedzialajace uzadzenie, nigdy tego nie robilem i srednio mam ochote. Sprubuje na innym kompie tak jak radziles, ale cos czuje ze nic z tego. Plytki tłoczone ktore chodzily do przed wczoraj ok, dzis sa niewidoczne. Takie juz moje fatum, poprzednia nagrywarke tez miałem równo rok :(
|
Cytat:
Poszukaj najpierw przyczyn u siebie: sprawdź nagrywarkę na innym komputerze: co będzie jak serwis odda Ci nagrywarkę z info, że jest O.K.? 8) |
mr spock
No ja sie wybieram do serwisu. Wydaje mi sie ze gwarancja jest na 2 lata, ale glowy nie dam sobie obciac. Musze poszukac tego swistkagwarancyjnego. esem Wybacz.. ale jakim cudem to moze to byc BIOS albo plyta glowna, skoro jeszcze jakis czas temu nagrywarka czytala te plyty a teraz ich nie czyta?? |
Cytat:
Po zainstalowaniu sprawdź DMA. Gdyby nie pomogło wgraj najnowszego BIOSa do MB. Biosy masz na www.soltek.de. Powodzenia, dawaj znać jak Ci poszło. 8) |
Soltek 75KAV.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
NIe wiem do kogo jest kierowana dalsza czesć tego co napisales, ale sadzac z formy meskiej do mnie. Wiec szukalem na tym forum i podobnego problemu nie odnalazlem, jesli gdzies widzialas to bede widzieczny za link. Sprzet... Teac W540e, o nim tu jest mowa. Mam jeszcze pytanie czy orientuje sie ktos ile jest gwarancji ne ta spawarke, bo jak rok to wlasnie dzis mi mija :( Z gory dzieki za odp. |
Temat jest raczej "klasyczny".
Sterowniki do IDE: tu jest pies pogrzebany. Użyj opcji: SZUKAJ uwzględnijąc swój sprzęt (nic o nim nie napisałeś). 8) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:01. |