![]() |
kasowanie cd-rw
W jaki sposób skasować cd-rw kiedy nie radzą sobie z tym najpopularniejsze aplikacje ( clone cd, cdrwin, nero itd.)?
Czy ktoś miał jużpodobny problem i chciał się podzielić ze mną jego rozwiązaniem? |
miałem kiedyś coś takiego - tzn. jak się wrzuciło płytkę do napędu to mielił i mielił (przy okazji mulił;) ), zawieszał programy etc. - moze masz coś podobnego - nie wiem. daj mu ją po prostu odczytać w spokoju i obchodź się z kompem jak z jajkiem :D :cisza: . włóż płytkę do napędu i daj mu spokój - idź sobie coś zjeść, albo coś w tym stylu. za pó godziny, czy ile mu to tam zajmie (odcztytanie całej płyty). włącz nero i spróbuj ją skasować, jak nie będzie odpowiadał albo reagował to go zostaw np na 10 min, aż się obudzi :D - i przede wszystkim nic na siłe - jak nie chce - poczekaj, bo ja się z taką płytke (200MB) męczyłem (czytaj: kasowałem) chyba z godzine jak nie więcej.
heh - wygląda to jak przepis pieczenia ciasta no ale to szczegół:peace: - chyba się połapiesz, nie? |
Skasuj na innym kompie, pewnie pojdzie bez problemu. Z CDRW bywaja takie problemy.
|
wyrzuc ... nowa 5zl kosztuje ...
|
Cytat:
popieram, chyba że ci na niej zależy albo jesteś uparty ja bym nie miał tyle cierpliwości do nośnika ^_^ ^_^ |
istnieje cos takiego jak superblank - program wymuszka kasowanie cdrw nawet jak nero se nie radzi
zastanawiam sie czy opcja force cdrw erase (czt jakos podobnie) a wlkocholu tez tak nie dziala |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:21. |