Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czyzby sie zaczelo? Polacy, strzeżcie się! (p2p) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czyzby-sie-zaczelo-polacy-strzezcie-sie-p2p-25050/)

Y@nkee_PL 31.08.2003 01:45

Czyzby sie zaczelo? Polacy, strzeżcie się! (p2p)

co tu pisac, czarno to widze, ale najpierw sami przeczytajcie ((
Cytat:

Polscy użytkownicy P2P - strzeżcie się!
Na forum serwisu searchengines.pl jeden z użytkowników poskarżył się, że jego ISP zablokował mu dostęp do internetu oraz obciążył karą za udostępnianie filmów i programów w sieci P2P. Podobno z prośbą o podjęcie takich działań wystąpiono do jego dostawcy internetu, AsterCity. Kto wystąpił? Prawdopodobnie MPAA (Motion Picture Association of America), inna organizacja zajmująca się ściganiem osób łamiących prawa autorskie lub też przedstawiciele którejś z wytwórni filmowych. Jedno jest pewne. Polacy też już są pod obstrzałem.

źródło: www.infojama.pl
a wydawalo sie ze jestesmy bezpieczni :blee:

michal_zb 31.08.2003 08:30

kiedyś musieli się za nas wziąść :blee:

Torwald 31.08.2003 08:35

RoKFoR a gdzie ty masz wzmianke o starzeniu sie ? ;)
A co do tematu...nikt nie jest bezpieczny...chyba za ma lacze Tepsy ;) nie wiem czy bedzie im sie chcialo bawic w takie rzeczy...

RoKFoR 31.08.2003 09:14

zle mi sie przczylalo, ale skasowalem juz ta moja wypowiedz (chyba :P)

Pawel_k 31.08.2003 09:49

Cytat:

Y@nkee_PL napisał(a):
co tu pisac, czarno to widze, ale najpierw sami przeczytajcie ((

a wydawalo sie ze jestesmy bezpieczni :blee:

e tam przecierz niezamkna odrazu 90% userow sieci w polsce.... :P

zreszta w chipie ostatnio czytalem ze w USA liczba osob korzystajacych z p2p przekroczyla liczbe wyborcow Dżodża *****ju Krzaka :P :)

ZiP 31.08.2003 10:39

Pewnie 99% użytkowników złapanych przez MPAA używało Morpheusa/Grokstera/Kazy :D

-Sid-The-Rat=> 31.08.2003 10:52

otóż nie - wszystkim którym sie wydaje ze sa sieci bezpieczne zapraszam na www.sharereactor.com - forum osiołka - sieci uważanej przezemnie nadal za cud techniki - ale już inwigilowanej i rozpracowanej - i poczytanie topiców z grupy 'RIAA got me'...

można sie klócic nt prawnych niuansów, tego czy osoby namierzone poniosa konsekwencje i jesli juz to na jakich prawach - ale fakt faktem ze namierzanie idzie pełna para (choć dotyka też niewinne osoby - ale to RIAA/MPAA guzik obchodzi)

NIE MA czegoś takiego jak anonimowość w sieci! pamiętajcie o tym...

RoKFoR 31.08.2003 11:34

mozna przez proxy, mala anonimowosc ale zawsze cos.

Nikita_Bennet 31.08.2003 12:19

ale badzmy dobrej mysli - polacy zawsze sobie radzili, zawsze byly sposoby aby obejsc kazdy problem. tu takze znajdziemy rozwiaznie. czemu wieje takim pesymizmem.

pzdrwm Nikita_Bennet

Patrix 31.08.2003 13:00

a ja nie udosteoniam plikow w eMule, jedynie jakies strzepki z tego co jeszcze sciagac nie skonczylem ...

Y@nkee_PL 01.09.2003 00:19

dobrze ze mamy w polsce specow od prawa wsrod uzytkownikow programow typu p2p :zeby:
Cytat:

To co dostałeś nie ma w Polsce podstaw prawnych. Powiadom swojego usługodawcę, że powinien najpierw zapoznać się z polskim prawem zanim zacznie straszyć ludzi. O ile mi wiadomo w naszym kraju wymiana materiałami multimedialnymi objętymi prawami autorskimi jest legalna o ile strona udostępniająca swoje zbiory nie czerpie z tego tytułu korzyści materialnych. Nielgalne jest branie pieniędzy a nie udostępnianie i tyle. MOgą Ci skoczyć.
Polskie prawo moze nie doskonale, ale w tym przypadku wspaniale :jezyk:

ThanatoS 01.09.2003 01:07

Cytat:

RoKFoR napisał(a):
mozna przez proxy, mala anonimowosc ale zawsze cos.
Proxy hmm, podaje takze twoje prawdziwe IP (nie kazde, ale podaje)

pali 01.09.2003 03:33

Cytat:

Patrix napisa***322;(a)
a ja nie udosteoniam plikow w eMule, jedynie jakies strzepki z tego co jeszcze sciagac nie skonczylem ...
o, łobuz :)

zgłosiłem do Organizacji Konsumentów P2P
spotkamy się w sądzie (podziemnym)

cana 01.09.2003 08:12

spoko to był ACN i gość oberwał za złamanie regulaminu tego ISP

pozdro

Patrix 01.09.2003 11:27

Cytat:

pali napisa***322;(a)
o, łobuz :)

łacze mi nie pozwala :P ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:32.