Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czyzby sie zaczelo? Polacy, strzeżcie się! (p2p) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czyzby-sie-zaczelo-polacy-strzezcie-sie-p2p-25050/)

pepperman 01.09.2003 17:43

Re: Czyzby sie zaczelo? Polacy, strzeżcie się! (p2p)

Cytat:

Y@nkee_PL napisa***322;(a)
co tu pisac, czarno to widze, ale najpierw sami przeczytajcie ((

a wydawalo sie ze jestesmy bezpieczni :blee:

eee tam. ale rozdmuchali te sprawe. jeszcze nie slyszalem, aby acn kogos gromil za korzystanie z p2p. zrobili tak, bo wypadalo to zrobic. zreszta jezeli ktos umozliwiwa podglad swoich plikow to nie ma co sie dziwic. to zadne skanowanie, a dowod tez nic niewarty, bo coz jest warty zrzut z ekranu...

andrzejj9 01.09.2003 12:46

Tak sie ostatnio z kims zastanawialem, jesli chodzi o to, co wlasciwie mozna robic na internecie. Z tego, co tutaj Yankee napisal, wynika, ze udostepnianie plikow nie jest u nas karalne. Zakladajac, ze faktycznie tak jest, to przestaje byc problemem. Pozostaje problem sciagania plikow z internetu. Coz, z tego, co wiem, to sciaganie samo w sobie nie jest nielegalne(bo i jak). Nielegalne jest posiadanie danych piosenek, gier, czy filmow nie majac oryginalow. Zakladajac jednak, ze nie mamy tych sciagnietych rzeczy na twardzielu, mozemy udawac idiotow i twierdzic, ze zaraz po sciagnieciu, widzac, co sciagnelismy, kasowalismy to (bo przeciez piractwo jest be :) ). Zastanawia mnie, czy wtedy mozna nam cokolwiek udowodnic.

ps: Osobiscie mnie to specjalnie nie interesuje, bo lacze sie przez modem i na dodatek tpsa, wiec o sciaganiu czegokolwiek moge praktycznie zapomniec, chociaz to moze niedlugo sie zmieni. W koncu Neostrada zaczyna byc calkiem atrakcyjna (rowniez cenowo) propozycja :)

Patrix 01.09.2003 11:27

Cytat:

pali napisa***322;(a)
o, łobuz :)

łacze mi nie pozwala :P ;)

cana 01.09.2003 08:12

spoko to był ACN i gość oberwał za złamanie regulaminu tego ISP

pozdro

pali 01.09.2003 03:33

Cytat:

Patrix napisa***322;(a)
a ja nie udosteoniam plikow w eMule, jedynie jakies strzepki z tego co jeszcze sciagac nie skonczylem ...
o, łobuz :)

zgłosiłem do Organizacji Konsumentów P2P
spotkamy się w sądzie (podziemnym)

ThanatoS 01.09.2003 01:07

Cytat:

RoKFoR napisał(a):
mozna przez proxy, mala anonimowosc ale zawsze cos.
Proxy hmm, podaje takze twoje prawdziwe IP (nie kazde, ale podaje)

Y@nkee_PL 01.09.2003 00:19

dobrze ze mamy w polsce specow od prawa wsrod uzytkownikow programow typu p2p :zeby:
Cytat:

To co dostałeś nie ma w Polsce podstaw prawnych. Powiadom swojego usługodawcę, że powinien najpierw zapoznać się z polskim prawem zanim zacznie straszyć ludzi. O ile mi wiadomo w naszym kraju wymiana materiałami multimedialnymi objętymi prawami autorskimi jest legalna o ile strona udostępniająca swoje zbiory nie czerpie z tego tytułu korzyści materialnych. Nielgalne jest branie pieniędzy a nie udostępnianie i tyle. MOgą Ci skoczyć.
Polskie prawo moze nie doskonale, ale w tym przypadku wspaniale :jezyk:

Patrix 31.08.2003 13:00

a ja nie udosteoniam plikow w eMule, jedynie jakies strzepki z tego co jeszcze sciagac nie skonczylem ...

Nikita_Bennet 31.08.2003 12:19

ale badzmy dobrej mysli - polacy zawsze sobie radzili, zawsze byly sposoby aby obejsc kazdy problem. tu takze znajdziemy rozwiaznie. czemu wieje takim pesymizmem.

pzdrwm Nikita_Bennet

RoKFoR 31.08.2003 11:34

mozna przez proxy, mala anonimowosc ale zawsze cos.

-Sid-The-Rat=> 31.08.2003 10:52

otóż nie - wszystkim którym sie wydaje ze sa sieci bezpieczne zapraszam na www.sharereactor.com - forum osiołka - sieci uważanej przezemnie nadal za cud techniki - ale już inwigilowanej i rozpracowanej - i poczytanie topiców z grupy 'RIAA got me'...

można sie klócic nt prawnych niuansów, tego czy osoby namierzone poniosa konsekwencje i jesli juz to na jakich prawach - ale fakt faktem ze namierzanie idzie pełna para (choć dotyka też niewinne osoby - ale to RIAA/MPAA guzik obchodzi)

NIE MA czegoś takiego jak anonimowość w sieci! pamiętajcie o tym...

ZiP 31.08.2003 10:39

Pewnie 99% użytkowników złapanych przez MPAA używało Morpheusa/Grokstera/Kazy :D

Pawel_k 31.08.2003 09:49

Cytat:

Y@nkee_PL napisał(a):
co tu pisac, czarno to widze, ale najpierw sami przeczytajcie ((

a wydawalo sie ze jestesmy bezpieczni :blee:

e tam przecierz niezamkna odrazu 90% userow sieci w polsce.... :P

zreszta w chipie ostatnio czytalem ze w USA liczba osob korzystajacych z p2p przekroczyla liczbe wyborcow Dżodża *****ju Krzaka :P :)

RoKFoR 31.08.2003 09:14

zle mi sie przczylalo, ale skasowalem juz ta moja wypowiedz (chyba :P)

Torwald 31.08.2003 08:35

RoKFoR a gdzie ty masz wzmianke o starzeniu sie ? ;)
A co do tematu...nikt nie jest bezpieczny...chyba za ma lacze Tepsy ;) nie wiem czy bedzie im sie chcialo bawic w takie rzeczy...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:04.