![]() |
zobacz moze nagryware u kumpla czy wykryje ja w windzie ;)
|
nagrywarka jest podpieta oddzielnie - sama na kablu secondary jako slave. nie podpinam cd-romu na tym samym kablu zeby nagrywarka mogla nagrywac cd-cd. ale problem jest ciagle jeden. nagrywarka jest wykrywana w biosie a nie jest wykrywana windowsie
|
Jak na jednym kablu masz dwa napędy, to jeden musi chodzić jako Master a drugi Slave, bo potem s± problemy z rozpoznawaniem sprzętu. Nagrywarke przypnij do kanału Secondary jako Master. Na tym samym kanale możesz przypi±ć cd-rom jako Slave.
|
nagrywarka chodzi jako priminary slave ale to chyba nie ma znaczenia skoro jest na oddzielnym kablu ? a kabel jest chyba wporzadku poniezwaz przestala dzialac w trakcie nagrywania a komp jest zamkniety i nic nie bylo przed zepsuciem ruszane wiec.....dalej nie mam pomyslu POMOCY !!!!! :buu:
|
moze z tym kablem cos jest nie tak ??
PS chyba nie ten dzial, chociaż ... |
Na czym jest podpięta. Primary Slave, Pirmary Master, Secondary master...????
|
szwankujaca nagrywarka !!!
cze. mam klopot techniczny z nagrywara i licze na jakas pomoc w tej sprawie. jest podlaczona na oddzielnym kablu niz dysk i cd-rom. wykrywa ja w biosie ale windows juz jej nie widzi. w menadzeze uzadzen tez jej nie ma nawet jako uzadzenie zepsute (poprostu win zachowuje sie jak by jej nie bylo !!!) prosze o jakas rade co zrobic. system to win xp a nagrywarka lite-on 48x.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:30. |