![]() |
zabezpieczenie kompa???
Mam male pytanko czy nortona antivirus 2003 z nowymi bazami virusow , stinger oraz zapora ogniowa win sp! wystarcza do ochrony przed virusami!pytam bo od 2 miechow gdzies tak straszne problemy z virusami!jakie byscie ewentualnie poradzili mi programy zainstalowac aby byl swiety spokoj a wymagania sptzetowe sa nie istotne!!u mnie wszystko pociagnie!
|
jak urzywasz Outlooka do pobierania poczty, to mozesz sie zabezpieczyc przed wirusami z zalacznikow, zaznacz funkcje w opcje-zabezpieczenia-nie zezwalaj na zapisywanie lub otwieranie zalacznikow.
|
jesli masz usatwione automatyczne otwieranie zalcznikow w outlooku to malo ci to pomoze - choc troche pomoze
ja mam nortona, ludzie polecaja AVG (darmowe), kaspersky'ego i wiele innych - w sumie one robia to samo - wazne zeby aktualizowac bazy codziennie |
Nic prostszego przejdz na LINUX'a.
|
wszystko to mam zrobione !! zaloze sobie personal firewall 2003!wszylstkim wielkie thx!
|
Witam!
ostatnio sporo sie bawilem roznymi antywirusami i firewallami, sprawdzilem sobie te najbardziej popularne i doszedlem do nastepujacego wniosku... u mnie nalepiej sprawdza sie taki mix programow: Norton AntiVirus 2003 Professional - antywirus ZoneAlarm Pro (4.0.146.029) - firewall Panda AntiVirus Platinum (7.05.03) - antywires + firewall + antydialer (nie mylic z Panda AntiVirus Titanium) te programy dzialaja poprawnie, nie gryza sie, a co najwazniejsze zapewniaja bardzo duze bezpieczensto. ps. nalezy pamietac, ze 100% ochrnony nie ma. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:06. |