Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   CDR (!) pakietowo (https://forum.cdrinfo.pl/f2/cdr-pakietowo-25137/)

bartolini 02.09.2003 12:28

CDR (!) pakietowo

Witam!
Mam płytę CDR, na którą zostało nagrane pakietowo dużo ważnych rzeczy...
Problem polega na tym, że teraz nigdzie nie mogę jej odczytać (w mojej nagrywarce też nie - a osoba, która to nagrała mówiła, że tam, gdzie nagrywała się da).
Nero tego nie widzi, InCD też, nawet BlindRead.
Macie jakieś pomysły co z tym zrobić?
Aha - nagrane to było za pomocą softu Roxio.
Dzięki!

paput2000 02.09.2003 13:41

Re: CDR (!) pakietowo

Cytat:

bartolini napisa***322;(a)
Witam!
Mam płytę CDR, na którą zostało nagrane pakietowo dużo ważnych rzeczy...
Problem polega na tym, że teraz nigdzie nie mogę jej odczytać (w mojej nagrywarce też nie - a osoba, która to nagrała mówiła, że tam, gdzie nagrywała się da).
Nero tego nie widzi, InCD też, nawet BlindRead.
Macie jakieś pomysły co z tym zrobić?
Aha - nagrane to było za pomocą softu Roxio.
Dzięki!

No to trzeba sobie zainstalować DirectCD f-my Roxio.
Gdyby wystapiły jakieś problemy z działaniem programu nalezy odinstalować inne oprogramowanie do zapisu pakietowego ponieważ pakietówki lubią się czasmi pogryźć.

bartolini 02.09.2003 13:46

no tak, tylko delikatnie mówiąc mam z tym problemy pod WinXP Pro, a gdzieś wyczytałem, że one się gryzą...
najpierw trzeba zainstalować WinOnCD, czy coś, tak?
Dzięki i przepraszam za ignorancję ;)

paput2000 02.09.2003 13:56

Cytat:

no tak, tylko delikatnie mówiąc mam z tym problemy pod WinXP Pro, a gdzieś wyczytałem, że one się gryzą...
najpierw trzeba zainstalować WinOnCD, czy coś, tak?
Dzięki i przepraszam za ignorancję ;)

No tak WinOnCd też jest programem f-my Roxio i DirectCD jest na ogół dostarczany w pakiecie instalacyjnym WinOnCd, lecz jest całkowicie niezależnym oprogramowaniem które można instalowć osobno.
Jezeli masz problemy to przed instalacją DirectCD odinstaluj inne pakietówki. Problemy z wieloma jednocześnie zainstalowanymi pakitówkami prawdopodobnie wiążą się z równoczesnym ładowaniem swoich sterowników i dostępem do napędów podczas inicjacji pracy systemu.

bartolini 02.09.2003 14:01

ok
ale powiedz mi jeszcze, czy muszę np. Nero odinstalować...
dzięki

para 02.09.2003 14:18

Nero nie musisz odinstalować. Wystarczy InCD.

bartolini 02.09.2003 14:29

no dobra - wszystko super, ale nigdzie nie mogę znaleźć tego DirectCD, bo okazuje się, że to się na Drag-on-CD zmieniło i teraz jest w pakiecie Easy CD Creator.
Znacie może jakąś stronkę, gdzie by jakaś starsza wersja DirectCD była?

paput2000 02.09.2003 14:36

Cytat:

no dobra - wszystko super, ale nigdzie nie mogę znaleźć tego DirectCD, bo okazuje się, że to się na Drag-on-CD zmieniło i teraz jest w pakiecie Easy CD Creator.
Znacie może jakąś stronkę, gdzie by jakaś starsza wersja DirectCD była?

Jak przylezę z pracy do domu, to coś poszukam na dysku - jak pamiętam to nie zajmowało wiele.
Podaj maila.

bartolini 02.09.2003 14:41

z góry dzięki!!

pawlowski_b@pf.pl

pozdrawiam wszystkich!

paput2000 02.09.2003 16:24

Cytat:

z góry dzięki!!

pawlowski_b@pf.pl

pozdrawiam wszystkich!

Cholera, nie ma co jak z góry coś obiecywać. Przylazłem do domu i okazało się że niestety na swoje nieszczeście wywaliłem niedawno DirectCD (wersję instalowalną osobno) z mojego dysku, a wersja którą mam z instalacją WinOnCD faktycznie potrzebuje wcześniejszego jego zainstalowania.
Może ktoś ci z forum pomoże szybko, bo ja musiałbym tego poszukać na p2p i ściągnąć ponownie i chyba bede musiał bo mi też przyda się DirectCd bez instalowania WinOnCd.
Z góry przepraszam.

bartolini 02.09.2003 16:26

nie ma sprawy

No to może ktoś ma wersję "samodzielną" DirectCD??
(na KaZaA znalazłem tylko updatery do WinOnCd)

Janz 02.09.2003 18:11

DirectCD
Mam kilka starszych wersji tych programów. Jeśli chcesz to mogę Ci podesłać, ale nie wcześniej jak po godz 22.00
Moja skrzynka: pselka@poczta.onet.pl

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:44.