![]() |
Nie Moze Znale¬Ć Nagrywarki
Co musze zrobić żeby system widział nagrywarkę. W nero i innych programach nie jest rozpoznawana nagrywarka. Co dziwne gdy wrzucę pliki do dysku z nagrywark± to system XP je nagra. Mam ustawione DMA, nero jest najnowsze. Nagrywarka to TEAC W522E.
|
a czy nero pochodzi z plyty ktora dostales z nagrywarka? bo jesli nie - i jest to np. wersja piracka to musisz zaaplikowac numer seryjny odpowiedni dla twojej nagrywarki (o ktory naturalnie na tym forum pytac nie wolno) lub numer 'licencji OEM' - o ktory tez nie pytamy
uzyj softu dostarczonego z nagrywarka - na 100% zadziala a to ze XP nagrywa nic nie znaczy - bo XP maja wbudowana opcje nagrywania plyt |
A wgrywałe¶ jaki¶ bios do nagrywarki? Podepnij nagrywarkę na kanale Secondary jako Master.
|
Komputer jest nowy, zaplombowany i nie dostałem żadnej płytki do nagrywarki. Skad wzi±c numer seryjny?? Może panowie którzy mi skl±dali komputer będ± wiedzieli??
|
Numer seryjny powinno się kupić od firmy, która dany program wypu¶ciła, ale to mało osób robi ;p
S± "fajne" stronki, które zawieraj± mnóstwo numerków. :) A jakie NERO posiadasz? Nie można TU podawać numerków, bo to jest niezgodne z regulaminem!!!! |
ok. o numery nie pytam. NIe rozumiem natomist tego ze jezeli kupuje gotowy komputer z nagrywark± to dlaczego mam jeszcze sie martwic o numer seryjny do niej aby dziala. Skoro place to płace za gotowy komputer. No nie?
Powiedzcie czy mam egekwowac o numer od firmy która mi skladała komputer? czy mam sobie poszukać numerki w necie? |
Spróbuj wyegzekwować numerek od firmy, wkońcu zapłaciłe¶ za cał± nagrywarke w normalnej cenie a nie bez znizek na ni±(chyba) więc powinni Ci byli dać płyte z nero.
|
Zainstalowali ci lewego nero i tyle a nagryware masz OEM (wszyscy tak robia). Zrobisz chalas to wstukaja ci lewy numerek i bedzie chodzic, tak samo jakbys sam to sobie zrobil. Jak najbardziej powinienes isc do nich i urzadzic im awanture, ewentualnie postraszyc, moze uda ci sie dostac plytke z oryginalnym nero ale rownie dobrze moga ci powiedziec ze na fakturze nie masz nero wiec mozesz sobie dodatkowo u nich kupic. Takie to teraz czasy i tacy ludzie.
|
pewnie kupiles oem'a, ale jak jest porzadna firma to powinna Ci dac plytke z nero.
|
OK. dzięki za wszystko. Jutro do nich zadzwonię i my¶le że nie zrobia problemów.
Pozdrawiam |
Re: Nie Moze Znale¬Ć Nagrywarki
Cytat:
A zainstalowałe¶ fixASPI? http://www.cdrinfo.pl/download2kilgo...3751&baza=soft U mnie bez tego nie widać było żadnego napędu pod żadnym programem nagrywaj±cym. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:10. |