![]() |
Jaka to nagrywarka, pomocy...
Witam, mam takie nietypowe pytanie, otoz posiadam nagrywarke HP CD-Writer Plus jest przywieziona z niemiec i tyle wiem o tym sprzecie bo tylko to pisze na niej, chcialbym przeprowadzic aktualizacje biosu i nie wiem czego szukac bo nic o tym sprzecie nie wiem.Ostatnio zainstalowalem DISC Info i pokazal tylko ze wersja biosu to 1.5 i cos takiego jak:4VO2025DE21461 jak robie firmware version to nic nie znajduje.Prosze o pomoc, z gory dzieki
acha to 8/4/32 |
Może zainstaluj NeroInfoTool.
|
Cytat:
i z jakimi szybkosciami moze pracowac.Jak juz pisalem to chcialbym nowy bios bo widze ze ma problemy z nowymi plytkami a nie wiem czego szukac, jaki to model itp. bo HP Plus to nie wiele mowi, slyszalem jeszcze ze w srodku moze byc naped calkiem innej firmy i chce sie wlasnie poradzic na forum fachowcow co i jak mam zrobic (moze wywalic za okno...):P ;) ^_^ |
a jak sie nazywa twoja nagrywarka w menadzerze urzadzen, bo moja liteon'ka pokazuje LTR-ON LTR-32123S i nie ma z tym problemu nawet jak by nie bylo zadnych oznaczen na nagrywarce to wiem co mam.
|
Cytat:
|
poszukaj na stronie HP:
http://productfinder.support.hp.com/...x=4&submit.y=7 moze ktoras z tych HP to twoja. |
Cytat:
pytam z ciekawosci pzdrwm Nikita_Bennet |
Cytat:
Do RoKFoR -->ogladalem te produkty i wydaje mi sie ze sa tam na zdjeciach podobne wiec moze cos podpasuje ale to tak troche "na dziko" i nie chce jej popsuc calkiem, aha- znalazlem pudelko i na nim pisze: LIFETEC CD-Re Writer LT 9364/interne ale po tym oznaczeniu to juz calkiem klapa w szukaniu czegokolwiek :'( (i mam sobie nagrywarke niewiadomo co...) |
Cytat:
Cytat:
Medion, Lifetec, Tevion to ten sam sprzet MM9364 - ATAPI/IDE - - RAW-DAO 16 - RAW RAW MD9364 - ATAPI/IDE - - RAW-SAO - - RAW+96 RAW+96 i sa dwie takie nagrywarki. moze to cos pomoze http://www.cdr.cz/rekordery/cdrekordery_a.html#HP i zobacz ze jest jedna tylko 8/4/32 na zlacze ide-atappi i jest to http://www.cdr.cz/rekordery/hp/9110i.html a jesli tak to moze masz oem'ke sony i wtedy walic do supportu sony. dziwi mnie jednak to ze masz pudelko z napisem lefetec - na pewno jest od tej nagrywarki? to tyle moich dywagaacji na ten temat |
->Do Nikita_Bennet
Wiec w clonecd nie widze takiej opcji jak baza nagrywarek, jest tylko takie cos: Producent: IDE-CD Model: R/RW 8x4x32 Wersja: 1.5 Odczyt płyt CD-R: Tak Odczyt płyt CD-RW: Tak Odczyt płyt DVD: Nie Odczyt płyt MultiSesyjnych: Tak Odczyt cyfrowych danych Audio: Tak Dokładne odwzorowanie cyfrowych danych Audio: Tak Nagrywanie płyt CD-R: Tak Nagrywanie/Kasowanie płyt CD-RW: Tak Kompatybilna z CloneCD RAW-DAO: Tak Kompatybilna z Symulacją CloneCD RAW-DAO: Tak Nagrywanie płyt CD+G (RAW-DAO): Nie Kompatybilna z CloneCD RAW-SAO: Nie Obsługa systemu ochrony zapisu (Burn Proof): Nie Pudelko to masz racje, moze byc z innej nagrywarki lecz w nim dostalem i na pudelku wygladem przypomina tą ktora byla w srodku widac ja tutaj:http://h20015.www2.hp.com/en/product...bmit.x=4&cc=us troche nie wyraznie ale jest.Na tym 2 linku od Ciebie zdjecie jest troche inne wiec nie wiem czy robic jakiekolwiek proby z biosem czy nie, bo szkoda by bylo jej nie odratowac |
Cytat:
wyglad - nagrywarki nie swiadczy o tym co jest w srodku choc masz racje mozna ja rozalic wgrywajac niewlasciwy bios. poptrz na tej stornce co ci dalem wczesniej ktora nagrywarka jest podobna do twojej pzdrwm Nkita_Bennet |
witam, wiec na tym linku od Ciebie to najbardziej podobna jest 8250i lecz jezeli chodzi tylko o zdjecie to bardziej moja przypomina ta ze strony od RoKFoR tez 8250i, a to ciekawe ze maja te same oznaczenia, co do podobienstwa to mam tu na mysli te otworki (wentylacyjne czy co to jest)pod spodem na jednym zdjeciu sa 4 dlugie a ja mam ich kilkanascie (17 dokladnie) co widac na tym nie wyraznym zdjeciu, no i teraz to jestem w kropce co robic czy wgrac ten sofcik do 8250i czy nie robic nic bo nie wiem czy pozniej jak co mozna go przywrocic, prawdopodobnie nie.I badz tu madry z tego.....
|
cala seria 8 wyglada tak samo, a kazda ma inne bebechy. ja mialem 8100 i wygladala tak samo a nawet identycznie jak ta na stronie hp. 8100 to byl oem sony, jakie byly inne - nie wiem
|
Cytat:
|
a tyle dalej ze jak wgrasz biosa do np 8250 a rzeczywiscie masz 8110 to bedzie kiszka
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:22. |