Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Nero 6.0.0.15 i overburning? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nero-6-0-0-15-overburning-25152/)

anka725 06.09.2003 17:22

No dobrze ale jezeli to zalezaloby od seriala to w wersji Demo wszystko byloby ok a u mnie nie jest.. zreszta co to za takie wybiorcze nagrywanie: nagrywanie do 697 ok, nadpalanie ponad 703 ok, ale w przedziale 697-703 kiszka - Nero powinno dzialac na kazdej plytce i w kazdym przedziale MB. Dlatego wrocilam do wersji 11 i czekam na naparwe tego bledu.

ThanatoS 06.09.2003 17:06

Cytat:

Fine napisa***322;(a)
Overburning działa bez problemu. Nie można nagrać tylko płyty w przedziale od 697 Mb do 703 Mb ( Verbatim DataLife 48x nominalna pojemność 703 Mb) bo wyskakuje "brak miejsca ...". Jeżeli dane mają więcej niż 703 Mb (danych musi być więcej niż nominalna pojemność płyty) to wyskakuje okienko z pytaniem o nadpalanie i bez problemu można nagrywać.
U mnie problemem byly plytki. Nagrywam plyty z overburningiem gdzie danych jest np. 705 MB. A jak jest mniej nawet w przedziale 697 do 700 MB tez jest ok. Mozliwe ze to tez zalezy od seriala.

Fine 06.09.2003 16:28

Overburning działa bez problemu. Nie można nagrać tylko płyty w przedziale od 697 Mb do 703 Mb ( Verbatim DataLife 48x nominalna pojemność 703 Mb) bo wyskakuje "brak miejsca ...". Jeżeli dane mają więcej niż 703 Mb (danych musi być więcej niż nominalna pojemność płyty) to wyskakuje okienko z pytaniem o nadpalanie i bez problemu można nagrywać.

ThanatoS 06.09.2003 13:06

Hmm, nagrywalem przed chwila plytke 99 minutowa i bylo ok. Zreszta SoBal tez nagrywal 3 plytki 99 minutowe i tez bez problemu.

matteo 04.09.2003 18:49

Ehhhhhh ... niestety u mnie również to samo :buu:
Nero 6.0.0.15 (PL) nie chce ruszyć overburningu - sprawdzone na CD-R ... chlip, chlip ...

anka725 04.09.2003 18:33

Hmm jezeli to by byla wina numerka w co nie wierze to nie byloby zadnych podobnych bledow przy instalacji programu w wersji Demo. A takowe mialam :( - wiem ze nero przy odinstalowaniu z uzyciem windowsowego "Dodaj/usun" zostawia w systemie slad, ale nie robi tego jesli sie go odinstaluje uzywajac Nero Clean Tool. Poprostu wersja 15 jest niedopracowana i trzeba poczekac na kolejna.

PS. yahol mozesz podac linka do komentarza ahead w sprawie wersji 15? Jestem ciekawa co tez oni o tym mieli do powiedzenia..

-Sid-The-Rat=> 04.09.2003 17:01

z panem nie rozmawiam panie yahol

upgrade z wersji 5xxx OEM na 6xxx nie jest leaglny i juz

cytat ze strony Ahead

"All those users who bought the boxed version of Nero 5.5 (not one of the OEM versions that you would have obtained with a burner or a PC) after the 1st of May 2003, will receive an upgrade to Nero 6 (download version) free of charge. In order to obtain this free upgrade to Nero 6 you will have to register at a ?special site."

czyli legalnie moga upgradeowac TYLKO ci ktorzy kupili Nero "BOX" - a nie OEM z nagrywarka - po 1 maja 2003 - reszta robi to na lewo

powinno to zakonczyc gonitwe blednych informacji na ten temat

a z tego co tu widze to wersje box posiada ulamek (skromny) spoleczenstwa - a teksty o numerkach jak najbadziej potwierdzaja moja teorie - wersja oem nie wymaga do pracy wprowadzania zadnego numeru...

yahol 04.09.2003 16:46

Ja zas, zastanawiam sie, skad sie bierze sugestja, ze 90% userow ma "lewe" Nero?
Wiekszosc dostala Nero z nagrywarka, prawda?, legalnie?, "apgrajduje" do nowej wersji, legalnie?, legalnie!
Wiec o co chodzi?
Nero 6 wchodzi na wersje zakupione po 01.05.2003 r - wchodzi? wchodzi!
Jest legalne? -jest!
Wersja 6.0.15 ma bledy? -ma! I komunikat Aheada to potwierdza.
Sadze, ze takie sugestje, ze strony "wszechwiedzacego i doskonalego" moderatora sa nie na miejscu.
I koniec i kropka.

docmir 04.09.2003 16:42

A jednak numer

Ludzzzie jesteście wielcy to jednak numer.Po wgraniu na nowo numeru wszystko ożyło iii... Działa overburing :jupi:

grzeniu 04.09.2003 15:55

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
otoz niekoniecznie zly numerek powodowalby unieruchomienie programu - Feurio robi 'niespodzianki' posiadaczom lewych numerkow... nie wiem czemu milo by tego nie robic Nero?...

Dokladnie to mialem na mysli pamietajac historie z lewym feurio czy cdrwin'em. Mozliwe ze jeszcze inne numery moze wyprawiac. Moze warto dobrze to sprawdzic zanim sie bedzie ferowac tak jednoznaczne opinie. Juz pisalem ze nie wierze w tak smieszne niedopatrzenie Aheada, chyba ze zatrudnili tam swiezych programistow a ci dopiero przyuczaja sie do roboty. Ja na razie spokojnie jade sobie na 6.0.0.9 i chyba wszystko mi w nim dziala, no poza spolszczeniem ktorego nie ma.8)

SEBAW 04.09.2003 15:36

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
ps. odinstalowanie programu niekoneicznie usuwa wszystkie slady - vide clon, alkohol... moze nero tez zostawia niezapominajki.. :D:D:D:D:D:D:D
Ojjj zostawia - sprawdzałem :)

-Sid-The-Rat=> 04.09.2003 15:28

otoz niekoniecznie zly numerek powodowalby unieruchomienie programu - Feurio robi 'niespodzianki' posiadaczom lewych numerkow... nie wiem czemu milo by tego nie robic Nero?

a jako ze 90% z was ma lewe nero6 to coz... ps. odinstalowanie programu niekoneicznie usuwa wszystkie slady - vide clon, alkohol... moze nero tez zostawia niezapominajki.. :D:D:D:D:D:D:D

docmir 04.09.2003 15:15

Nero

No i sie porobiło .Pokusiło mnie na nowe nero i mam ,nie nadpala i koniec mimo ze mam Plextora premium.Jade narazie na firmowym programie plextool i czekam na poprawkiw nero:3msie: :3msie:

anka725 03.09.2003 15:16

Wszystko dobrze jest z wersja 6.0.0.11 to wersja 15 ma problemy :( i to tylko z niektorymi nagrywarkami :(

SEBAW 03.09.2003 15:03

Cytat:

grzeniu napisa***322;(a)
Podsunalem w innym poscie mysl ze moze jest to kwestia numerka, nie zawadzi sprobowac innego, a noz widelec...8)
Jakby zablokowali numerek to NERO by nie poszło, a chodzi. Wydaje mi się, że jakiś błąd jest w NERO bądź, też jest coś nie tak z ASPI. Dziwi mnie to, że jak miałem NERO 5.5.10.42 to było wszystko dobrze, a jak mam teraz NERO 6 to mam problemy. Chyba wracam do wersji 5. :'(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:04.