Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   (Nie)naprawiony plik *.bin (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nie-naprawiony-plik-bin-25187/)

artoor 03.09.2003 20:29

(Nie)naprawiony plik *.bin

Witam... moj problem polega na tym ze zassalem sobie Windows 2003 Server EE PL oslem i w czasie sciagania juz na sam koniec (przy 100,44%) wywalilo mi "Corruption found in bleebleeebleee gdzies tam w 67XXXXXXX - 67YYYYYYY bajcie" Wnerwilem sie nieco... Osiolek grzecznie cofal sie i probowal dociagnac poprawnie to badziewie... ale po kilku probach skapitulowal... i zrobil "Complete" po czym owe "Complete" zamienilo sie w "Corrupted" (( Oczywiscie kompletnego pliku bin nie przeniosl do foldka "incoming" i pozostawil go w "temp" Ku memu zaskoczeniu plik bin laduje sie bez problemu do Virtualnego CD Alcohola i Daemona... i nawet sie normalnie otwiera. Wydawac by sie moglo ze z obrazem jest wsjo ok ale... Cos mnie wzielo na przeskanowanie go CDMage. ScanCorruption wywalil mi inf : "Image has 520 corrupted sector(s)" Po zreperowaniu i kolejnym przeskanowaniu jest ich 519 i nic wiecej nie da sie naprawic... Pytanie jest takie... na ile jest realne ze po zainstalowaniu tego systemu on bedzie normalnie dzialal??... czy w ogole sie go bedzie dalo zainstalowac??... Co Wy na to mozecie mi powiedziec... jakas rada...?? Hmmmm sorki za tak dlugi text... i dzieki ze go przeczytales ;)

Pozdrowisko

SEBAW 03.09.2003 22:10

Nie można powiedzieć, że bedzie od razu chopdził. Może dane, ktore są uszkodzone nie będę brane do instalacji więc powinno chodzić, jeżeli odwrotnie to masz pecha. Można nagraj obraz na płytę cd-rw i sprawdz czy uda ci zainstalować Win 2003.

artoor 03.09.2003 22:29

W sumie dobrze mowisz SEBAwl... taka prosta rada ale chyba rzeczywiscie do wykonania :) Heh... ja to czasem nie mysle... Thx!!

MaciejT 04.09.2003 00:31

po co od razu instalowac?

nagrasz na cdrw i test cd-checkiem, jesli wszystko bedzie ok to sprobuj zainstalowac, jesli nie bedzie ok od razu zobaczysz jakie pliki sa uszkodzone i sam ocenisz czy instalujesz czy nie :)

-Sid-The-Rat=> 04.09.2003 13:08

jest tez taka fajan rzecz ze tego win2003 server to mozna sciagnac z microsoftu - i ma sie pol roku okresu testowego za free - jesli koniecznie chcesz miec bez tego okresu to ewentualny cuierek bedzie latwiejszy do zassania niz caly obraz plyty...

artoor 04.09.2003 13:17

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
jest tez taka fajan rzecz ze tego win2003 server to mozna sciagnac z microsoftu - i ma sie pol roku okresu testowego za free - jesli koniecznie chcesz miec bez tego okresu to ewentualny cuierek bedzie latwiejszy do zassania niz caly obraz plyty...
Ok!! Ale czy z Microsoftu zassam wersje PL?? Ja wiem Sid ze dla Ciebie to jest malo istotne... ale dla mnie jest to rzecz podstawowa ;)

-Sid-The-Rat=> 04.09.2003 13:24

sadze ze tak - ms dosc szybko i sprawnie lokalizuje produkty

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:27.