![]() |
hmmm chodza sluchy ze BIOS w wersji G jest hmm... lipa :) podobno na BIOSie E pala sie plytki z 4x RITEK normalnie bez bledow... trzeba to sprawdzic :)
|
Cytat:
pozdrawiam salamander |
Cytat:
Jabba |
Po 9 zlotych to ja bede mial DVD-Rw Riteka
:-) pozdrawiam salamander |
Cytat:
Jabba |
Cytat:
Salamander |
Uwaga osoby pijące alkohol!
eee... co ja gadam^_^ Zacznę jeszcze raz: Uwaga osoby poszukujące tańszych, ale dobrych jakościowo płyt DVD+R. Ostatnio namierzyłem płytki DataTrack, pakowane w DVD-BOX kosztują 8 zł., a w pudełka jewel-case pewnie z 50 gr. taniej (ale tych ostatnich na razie nie spotkałem). Są więc tylko nieco droższe od Platinum, a Lite-On nie ma problemów z ich zapisem (2,4x). Na opakowaniu widnieje napis "Made in Germany". Polecam! Nulek |
Cytat:
Musisz jednak wiedzieć, że ten model zapisuje wyłącznie płytki w standardzie "+", czyli DVD+R i DVD+RW. Być może wkrótce będzie możliwość jego łatwej przeróbki, tak by zapisywał również płyty "minusowe" (czyli DVD-R i DVD-RW). Jeżeli Twój odtwarzacz DVD potrafi odczytywać płytki "plusowe", to odpowiedź na drugą część Twojego pytania brzmi: TAK! Jednak nie wszystkie modele odtwarzaczy DVD radzą sobie z płytami "+". Na stronach: http://www.dvdrhelp.com/ i http://www.dvdplusrw.org/ można znaleźć informacje o kompatybilności poszczególnych modeli. Mój player PIONEER (model sprzed 3 lat) nie ma najmniejszego problemu z odczytem. Nulek |
Cytat:
|
Cytat:
CZY LITEON 401S MOZNA WYPALAC PŁYTKI DVD-VIDEO I CZY BEDA ONE PÓŹNIEJ ODTWARZANE NA STACJONARNYM DVD?? |
Wiem! Nastąpiło to szybciej, niż sądziłem.
No to teraz tylko czekamy na firmware do 411S || Nulek |
Cytat:
PAWi |
A ja sobie Litka bardzo cenię i wolę zaoszczędzone pieniądze wydać na
dobrej jakości nośniki. Jeżeli jeszcze okaże się, że można go przerobić na dual-format, to będę miał dodatkowy bonus, na który nie liczyłem przy zakupie:) Nulek |
hehe, nie trzeba było oszczędzać kasy na kupno litka i kupić coś firmowego w "-" to i płytki wtedy tańsze. Ja miałem kiedyś Liteon'a DVD i nigdy więcej nie chcę słyszeć o tej firmie...
|
SUPER wiadomość z tą przeróbką, bo już zastanawiałem się na przejście z 401 na 411, a tu widzisz taki odjazd, niemniej jednak dzięki za pomoc i jeżeli będę miał problemik to zwrócę się ponownie do Ciebie.
Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:47. |