Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LiteOn LDW-401s - na ktorych plytach wypalacie? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-ldw-401s-ktorych-plytach-wypalacie-25320/)

pawi 23.09.2003 11:20

hmmm chodza sluchy ze BIOS w wersji G jest hmm... lipa :) podobno na BIOSie E pala sie plytki z 4x RITEK normalnie bez bledow... trzeba to sprawdzic :)

Salamander 22.09.2003 03:07

Cytat:

Jabba the Hutt napisa***322;(a)
Ritek to według wiekszości korespondentów dobry producent nosników (tak jak TDK,Tayio Yuden,Mitshubishi). Jesli sprzedaje płytki ze swoim nosnikiem jako No Name, to ciekawe czy nie są to odpady produkcyjne, jakies serie próbne z defektami... Chcąc upchać całą produkcję a nie tylko te dobre nośniki. Ciekawe jak to jest naprawdę.

Jabba

Ritek juz od jakies czasu sprzedaje swoje plyty pod marka Ridata i jakos nie chce mi sie wierzyc, zeby przy posiadanych 40% udzialu w rynku nagrywalych nosnikow DVD, nagle ta firma wpadla na pomysl zarabiania paru dodatkowych dolarow na sprzedawaniu plyt z kategorii B i C. Poza tym, niekoniecznie plyta pozbawiona nadruku - tzw. no name - jest tansza od plyty z nadrukiem, pochodzacej od tego samego producenta i sprzedawana pod jego marka.
pozdrawiam
salamander

Jabba the Hutt 22.09.2003 01:45

Cytat:

Salamander napisa***322;(a)
Po 9 zlotych to ja bede mial DVD-Rw Riteka
:-)
pozdrawiam
salamander

Ritek to według wiekszości korespondentów dobry producent nosników (tak jak TDK,Tayio Yuden,Mitshubishi). Jesli sprzedaje płytki ze swoim nosnikiem jako No Name, to ciekawe czy nie są to odpady produkcyjne, jakies serie próbne z defektami... Chcąc upchać całą produkcję a nie tylko te dobre nośniki. Ciekawe jak to jest naprawdę.

Jabba

Salamander 21.09.2003 22:51

Po 9 zlotych to ja bede mial DVD-Rw Riteka
:-)
pozdrawiam
salamander

Jabba the Hutt 21.09.2003 22:17

Cytat:

Salamander napisa***322;(a)
Nie chce spamowac, ale za jakies 3 tygodnie bede mial troche plytek DVD+R x2.4 i X4 Riteka. Cena zblizona. Jesli byliby zainteresowani to zapraszam na priva.
Salamander

Za 9 zł mogę kupować sobie we Wrocku płyty plus TDK. Pudełko - zwykły box. Miejsce - wiadomo - Delfin.

Jabba

Salamander 21.09.2003 21:12

Cytat:

Nulek napisa***322;(a)
Uwaga osoby pijące alkohol!
eee... co ja gadam^_^ Zacznę jeszcze raz:
Uwaga osoby poszukujące tańszych, ale dobrych jakościowo płyt DVD+R.
Ostatnio namierzyłem płytki DataTrack, pakowane w DVD-BOX kosztują 8 zł., a w pudełka jewel-case pewnie z 50 gr. taniej (ale tych ostatnich na razie nie spotkałem). Są więc tylko nieco droższe od Platinum, a Lite-On nie ma problemów z ich zapisem (2,4x). Na opakowaniu widnieje napis "Made in Germany". Polecam!

Nulek

Nie chce spamowac, ale za jakies 3 tygodnie bede mial troche plytek DVD+R x2.4 i X4 Riteka. Cena zblizona. Jesli byliby zainteresowani to zapraszam na priva.
Salamander

Nulek 21.09.2003 11:28

Uwaga osoby pijące alkohol!
eee... co ja gadam^_^ Zacznę jeszcze raz:
Uwaga osoby poszukujące tańszych, ale dobrych jakościowo płyt DVD+R.
Ostatnio namierzyłem płytki DataTrack, pakowane w DVD-BOX kosztują 8 zł., a w pudełka jewel-case pewnie z 50 gr. taniej (ale tych ostatnich na razie nie spotkałem). Są więc tylko nieco droższe od Platinum, a Lite-On nie ma problemów z ich zapisem (2,4x). Na opakowaniu widnieje napis "Made in Germany". Polecam!

Nulek

Nulek 21.09.2003 11:16

Cytat:

KRASZ napisa***322;(a)
CZY LITEON 401S MOZNA WYPALAC PŁYTKI DVD-VIDEO I CZY BEDA ONE PÓŹNIEJ ODTWARZANE NA STACJONARNYM DVD??
No pewnie, nic innego nie robię, od kiedy go zakupiłem:D
Musisz jednak wiedzieć, że ten model zapisuje wyłącznie płytki w standardzie "+", czyli DVD+R i DVD+RW. Być może wkrótce będzie możliwość jego łatwej przeróbki, tak by zapisywał również płyty "minusowe" (czyli DVD-R i DVD-RW). Jeżeli Twój odtwarzacz DVD potrafi odczytywać płytki "plusowe", to odpowiedź na drugą część Twojego pytania brzmi: TAK! Jednak nie wszystkie modele odtwarzaczy DVD radzą sobie z płytami "+". Na stronach: http://www.dvdrhelp.com/ i http://www.dvdplusrw.org/ można znaleźć informacje o kompatybilności poszczególnych modeli. Mój player PIONEER (model sprzed 3 lat) nie ma najmniejszego problemu z odczytem.

Nulek

pawi 21.09.2003 08:49

Cytat:

KRASZ napisa***322;(a)
MAM PYTANKO?
CZY LITEON 401S MOZNA WYPALAC PŁYTKI DVD-VIDEO I CZY BEDA ONE PÓŹNIEJ ODTWARZANE NA STACJONARNYM DVD??

Tak, to zalezy od odtwarzacza.

KRASZ 20.09.2003 19:31

Cytat:

Nulek napisa***322;(a)
A ja sobie Litka bardzo cenię i wolę zaoszczędzone pieniądze wydać na
dobrej jakości nośniki. Jeżeli jeszcze okaże się, że można go przerobić
na dual-format, to będę miał dodatkowy bonus, na który nie liczyłem
przy zakupie:)

Nulek

MAM PYTANKO?

Nulek 17.09.2003 13:13

Wiem! Nastąpiło to szybciej, niż sądziłem.
No to teraz tylko czekamy na firmware do 411S ||

Nulek

pawi 17.09.2003 11:36

Cytat:

Nulek napisa***322;(a)

Jest to informacja raczej pewna, trzeba tylko cierpliwie poczekać
kilka tygodni na oficjalną premierę modelu 411S.

Nulek

oficjalna premiera juz byla :)

PAWi

Nulek 17.09.2003 10:05

A ja sobie Litka bardzo cenię i wolę zaoszczędzone pieniądze wydać na
dobrej jakości nośniki. Jeżeli jeszcze okaże się, że można go przerobić
na dual-format, to będę miał dodatkowy bonus, na który nie liczyłem
przy zakupie:)

Nulek

katmai 17.09.2003 00:16

hehe, nie trzeba było oszczędzać kasy na kupno litka i kupić coś firmowego w "-" to i płytki wtedy tańsze. Ja miałem kiedyś Liteon'a DVD i nigdy więcej nie chcę słyszeć o tej firmie...

robi1971 16.09.2003 17:40

SUPER wiadomość z tą przeróbką, bo już zastanawiałem się na przejście z 401 na 411, a tu widzisz taki odjazd, niemniej jednak dzięki za pomoc i jeżeli będę miał problemik to zwrócę się ponownie do Ciebie.

Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:47.