![]() |
USB i aparat cyfrowy
Ilość załączników: 1
Witam!
Mam spory problem, moj system nie widzi jakby usb a na plycie glownej znajduja sie dwa wejscia do USB. Chcialam podlaczyc aparat cofrowy Oplimps 150 ale ani drgnie, myszka zreszta tez jest podlaczona przez przejsciowke bo z nia byly tez wczesniej takie problemy ale nie wnikalam bo zadzialalo tak, kurcze niech mi ktos cos poradzi bo jestem "zalamana" niby jest usb a nie dziala a zdjecia chcialam wgrac bo mam malutka karte pamieci 16 mb:( Z gory dziekuje za wszelkie sugestie. Ps w zalaczniku raport z AIDA 32 co w moim kompie piszczy - moze to nasunie jakies skojarzenia. |
nie wiem jak to jest w MSI. Wiem ze na ABITACH trzeba sciagac z neta stery do USB (w modelu BD7 II , w is7 juz sa na plycie).
Sproboj znalezc stery |
hmm ale podaje mi jak chce instalowac ze mam juz najnowsze z sp1 niby dolaczone...
|
proponuje zaczac od najbardziej oczywistych rzeczy ;) takich jak:
- sterowniki 4in1 do plyty (sa, nie ma) - w biosie napewno usb jest uaktywnione ??? - moze sa jakies konfikty w menedzerze urzadzen ... |
Cytat:
|
Sprawdzic USB w Biosie.
WinXP-Start-Ustawienia-Panel sterowania-skanery i aparaty-dodajaparat(z plyty, choc mozna i bez, wgrac jakis inny)pojawi sie w Moim Komputerze, podlaczyc aparat, zgrac zdjecia jak z twardego dysku. |
jak masz plyte glowna na VIA to zainstaluj sterowniki 4in1
http://www.viaarena.com/?PageID=300 |
Cytat:
Zrobilam tak wczesniej jak mowisz ale nie ma tego modelu w kompie a nie mam tez do tego plytki:( |
Cytat:
|
Dowolnego Olympusa! port wykrywany automatycznie-zainstaluj!
Podlacz aparat-poczekaj-pokaze sie okno z fotkami, u mnie zadzialalo. |
Cytat:
|
a tak?
|
hej!
Dzieki za wszystkie porady, zajrzalam jeszcze raz do biosu i bingo:) Dziala;) Dzieki!:) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:21. |