![]() |
SLAVE/MASTER -problemy
Witam!
Mam cdrw Liteona 52/32/52 i dvd toshiba 1712 podłączone na jednej listwie. Jak ustawię cdrw na MASTER, a dvd na SLAVE to nagrywara nie działa poprawnie i muszę zmieniać SLAVE na cdrw i MASTER na dvd. Miał ktos podobne problemy?Dlaczego Liteon nie działa poprawnie na MASTER? Pozdrawiam! |
to podobny problem do mojego...
nagrywarka działa poprawnie przy wyłączonym DMA, a przy włączonym są problemy, ale nagrywa dobrze. Problem o którym wiele pisałem, wielu się wypowiadało. Ostatecznie doszliśmy do wniosku, że tak już musi być, problem jest związany ze sprzętem, znalezienie problemu jest możliwe, ale jest trudne. Pogodziłem się z tym. Może to nie wiele ma wspólnego z twoim problemem, ale pewna analogia jest i o tym wspomniałem.:3msie: |
Re: SLAVE/MASTER -problemy
Cytat:
Tak między nami to chyba dobrze: napędem startowym jest cd-rom (dvd) a nie nagrywarka. Jak wszystko jest O.K. to zostaw to tak i nie szukaj szczęścia. Ew. sprawdź jeszcze ustawienia zworek i fakt czy Master jest na samym końcu taśmy a Slave pośrodku. Oczywiście długi koniec taśmy wpięty do płyty głównej. 8) |
A jak to jest gdy sie ma 3 lub wiecej napedow, jak sie to wtedy ustawia???
1. MASTER 2. SLAVE 3. SLAVE |
Cytat:
Trzeci musisz podpiąć do drugiej. Pozostaje oczywiście SCSI, ale jest to drogie rozwiązanie. |
Cytat:
|
Panowie, a na czym polega kopiowanie płyt "w locie" ?
|
Kopiowanie w locie polega na bezpośrednim kopiowaniu z płyty na płytę, bez robienia obrazu płyty na dysku.
płyta -> płyta (kopiowanie w locie) płyta -> obraz płyty-> płyta (kopiowanie z utworzeniem obrazu płyty na dysku) |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Żeby kopiować płytki "w locie" to muszę mieć CD-RW ustawine jako MASTER ??? Pozdrawiam! |
Cytat:
Z tego co wiem to nie trzeba mieć na masterze, to nie jest jakaś zależność. Master, a Slave przy napędach, jest ważny, ale to nie jest tak, że od niego zalezy każda funkcja/opcja nagrywarki. |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:47. |