![]() |
Nero 6.0.0.15 + MRW (Mt. Rainier) -> problem
Witam!
Do stworzenia kopii zapasowej, chciałem użyć modułu BackItUp dostarczony w Nero ver.6.0.0.15. Posiadam nagrywarkę LiteOn 52246S z najnowszym jego firmware. Zainstalowałem także Nero inCD ver. 4.0.5.6 i sformatowałem płytę CD-RW z opcją MRW (nagrywarka LiteOn 52246S obsługuje ten format) Ustawiłem w BackItup pliki, które mają być w kopi zapasowej, wskazałem by kopia była wykonana na CD-RW i...? Nic nie nagrało ... Cóż ... przystapiłem do konfigurowania programu "kopia zapasowa",która jest dostarczona z systemem Windows -> wskazałem pliki -> wskazałem nagrywarkę i...? komunikat "x:nie jest prawidłowym dyskiem lub nie masz uprawnieniń do niego hmmm ... Jak to nie mam ?wszystko robię z poziomu Administartora Natomiast kiedy kopiuje pliki, drug and drop na CD-RW(MRW) nie ma problemu ... cd-rw zachowuje sie jak dysk HDD To powyższe, jest wykonywane na platformie Windows 2000 Professional (service pack 4), LiteOn 52246S(najnowszy firmware) Zalogowany na Admina Jakieś pomysły?:idea: Dziękuję i POZDRAWIAM BrOnTo |
Do backupu nie używaj MTR. Czyli jednym słowem nagrywaj na cd rw bez użycia MTR. MTR przydaje się jak chcesz używać płytki jak dyskietki.
|
do backupu polecam Ci ten program http://www.handybackup.com/
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:15. |